Zalm uit de oven met preirisotto
Zalm uit de oven met preirisotto

Zalm uit de oven met preirisotto

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 857 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 64.6 g
Eiwit 51.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij het wit van de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  7. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig.

  12. Voeg de stukjes prei toe en roerbak 2 à 3 min.

  13. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  14. Giet 1 pollepel kippenbouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  15. Leg intussen de zalmhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en voeg de visbouillon toe. Kruid de vis met de Provençaalse kruiden en peper en leg een sneetje ham op elk zalmhaasje. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Meng de geraspte parmezaan en de zongedroogde tomaten onder de risotto. Kruid met peper.

Tip

Meng 50 g verse geitenkaas onder de risotto voor extra smaak en smeuïgheid.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 15 min.)

  4. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Snij het wit van de prei eerst in de lengte in 2 en daarna in fijne halvemaantjes.

  7. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes.

  8. Rasp de parmezaan.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook glazig.

  12. Voeg de stukjes prei toe en roerbak 2 à 3 min.

  13. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. tot de korrels glazig zijn. Overgiet met de witte wijn en laat volledig verdampen.

  14. Giet 1 pollepel kippenbouillon bij de rijst en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  15. Leg intussen de zalmhaasjes naast elkaar in een ovenschaal en voeg de visbouillon toe. Kruid de vis met de Provençaalse kruiden en peper en leg een sneetje ham op elk zalmhaasje. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

  16. Meng de geraspte parmezaan en de zongedroogde tomaten onder de risotto. Kruid met peper.

Tip

Meng 50 g verse geitenkaas onder de risotto voor extra smaak en smeuïgheid.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 857 kcal
Vet 40.8 g
Koolhydraat 64.6 g
Eiwit 51.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ommegang Keizer Karel Sterk blond bier Wijn Coteaux Bourguignons A.O.P. Patriarche Père et Fils

Bekijk het recept digitaal