Zalmburger met preistamppot en dragonsaus
Zalmburger met preistamppot en dragonsaus

Zalmburger met preistamppot en dragonsaus

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Energie 2423 kj
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 9 g
Vezel 8 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen 15 min. in lichtgezouten water.

  3. Snij de prei in de lengte in 4 en dan in heel fijne reepjes.

  4. Voeg de prei toe aan de aardappelen en laat nog 5 min. koken.

  5. Doe intussen de olie en de helft van de boter in een pan en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Haal de burgers uit de pan en hou warm. Giet de room in de pan en en maak de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd en de dragon toe en laat 1 à 2 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  7. Giet de aardappelen en de prei af en voeg de rest van de boter toe. Kruid met peper en zout en plet met een pureestamper.

  8. Snij de citroen in 4. Serveer de stamppot met een zalmburger en partje citroen. Werk af met een beetje dragonsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook de aardappelen 15 min. in lichtgezouten water.

  3. Snij de prei in de lengte in 4 en dan in heel fijne reepjes.

  4. Voeg de prei toe aan de aardappelen en laat nog 5 min. koken.

  5. Doe intussen de olie en de helft van de boter in een pan en bak de zalmburgers 2 à 3 min. aan elke kant.

  6. Haal de burgers uit de pan en hou warm. Giet de room in de pan en en maak de braadresten los met een houten lepel. Voeg de mosterd en de dragon toe en laat 1 à 2 min. inkoken. Kruid met peper en zout.

  7. Giet de aardappelen en de prei af en voeg de rest van de boter toe. Kruid met peper en zout en plet met een pureestamper.

  8. Snij de citroen in 4. Serveer de stamppot met een zalmburger en partje citroen. Werk af met een beetje dragonsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 579 kcal
Energie 2423 kj
Vet 30.7 g
Verzadigd vet 10.2 g
Koolhydraat 51.7 g
Suiker 9 g
Vezel 8 g
Eiwit 20.1 g
Zout 2.4 g
natrium 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Blond abdijbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal