- Bewaar

- Bewaar
Zalmburgers met aardappel en spinazie
Onze drankensuggesties
Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.
-
Snij intussen de citroen in 2 en rasp de schil van 1 helft (niet het wit). Snij de andere helft in kleine partjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Meng de gestoofde sjalotten met de aardappelpuree, de uit gelekte zalm, de citroenzeste en het losgeklopte ei.
-
Kruid met zwarte peper en zout. Vorm met de handen kleine burgers van de mengeling.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rest van de fijngesnipperde sjalotten en het geperste knoflook glazig.
-
Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur wat hoger om het vocht te laten verdampen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm burgers aan beide kanten mooi bruin.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalmburgers met de spinazie en werk af met een partje citroen.
Onze drankensuggesties
Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.
-
Snij intussen de citroen in 2 en rasp de schil van 1 helft (niet het wit). Snij de andere helft in kleine partjes.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pers het teentje knoflook.
-
Klop het ei los.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig.
-
Meng de gestoofde sjalotten met de aardappelpuree, de uit gelekte zalm, de citroenzeste en het losgeklopte ei.
-
Kruid met zwarte peper en zout. Vorm met de handen kleine burgers van de mengeling.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rest van de fijngesnipperde sjalotten en het geperste knoflook glazig.
-
Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur wat hoger om het vocht te laten verdampen. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm burgers aan beide kanten mooi bruin.
-
Afwerking:
-
Serveer de zalmburgers met de spinazie en werk af met een partje citroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger