Zalmburgers met aardappel en spinazie
Zalmburgers met aardappel en spinazie

Zalmburgers met aardappel en spinazie

55 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 2.8 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 22 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.

  4. Snij intussen de citroen in 2 en rasp de schil van 1 helft (niet het wit). Snij de andere helft in kleine partjes.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Pers het teentje knoflook.

  7. Klop het ei los.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  10. Meng de gestoofde sjalotten met de aardappelpuree, de uit gelekte zalm, de citroenzeste en het losgeklopte ei.

  11. Kruid met zwarte peper en zout. Vorm met de handen kleine burgers van de mengeling.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rest van de fijngesnipperde sjalotten en het geperste knoflook glazig.

  13. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur wat hoger om het vocht te laten verdampen. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm burgers aan beide kanten mooi bruin.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de zalmburgers met de spinazie en werk af met een partje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en plet tot een puree.

  4. Snij intussen de citroen in 2 en rasp de schil van 1 helft (niet het wit). Snij de andere helft in kleine partjes.

  5. Snipper de sjalotten fijn.

  6. Pers het teentje knoflook.

  7. Klop het ei los.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de helft van de fijngesnipperde sjalotten glazig.

  10. Meng de gestoofde sjalotten met de aardappelpuree, de uit gelekte zalm, de citroenzeste en het losgeklopte ei.

  11. Kruid met zwarte peper en zout. Vorm met de handen kleine burgers van de mengeling.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rest van de fijngesnipperde sjalotten en het geperste knoflook glazig.

  13. Voeg de diepgevroren spinazie toe en laat slinken. Zet het vuur wat hoger om het vocht te laten verdampen. Kruid met zwarte peper en zout.

  14. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de zalm burgers aan beide kanten mooi bruin.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de zalmburgers met de spinazie en werk af met een partje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 26.2 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 45.1 g
Suiker 2.8 g
Vezel 9.6 g
Eiwit 22 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Lupulus Blanche Witbier Wijn Pinot Blanc 'Réserve Particulière' - A.O.P. Alsace - Wolfberger

Bekijk het recept digitaal