Zalmfilet met pestokorstje en spinaziepasta
Zalmfilet met pestokorstje en spinaziepasta

Zalmfilet met pestokorstje en spinaziepasta

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 974 kcal
Vet 50 g
Koolhydraat 77.4 g
Eiwit 52.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Meng de pesto met de panko.

  5. Snij de helft van de spinazieblaadjes in dunne reepjes. Mix de andere helft samen met de ricotta tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snij de tomaten in 4 partjes.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en besmeer elke filet met een laagje pestomengsel. Bestrooi met de geraspte pecorino en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Roer het ricottasausje onder de pasta. Voeg de reepjes spinazie en de tomatenpartjes toe en meng alles goed door elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de spaghetti over diepe borden en leg er telkens 1 zalmfilet bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat diepgevroren vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Meng de pesto met de panko.

  5. Snij de helft van de spinazieblaadjes in dunne reepjes. Mix de andere helft samen met de ricotta tot een gladde saus. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Snij de tomaten in 4 partjes.

  7. Rasp de pecorino.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  10. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en besmeer elke filet met een laagje pestomengsel. Bestrooi met de geraspte pecorino en bak 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Roer het ricottasausje onder de pasta. Voeg de reepjes spinazie en de tomatenpartjes toe en meng alles goed door elkaar.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de spaghetti over diepe borden en leg er telkens 1 zalmfilet bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 974 kcal
Vet 50 g
Koolhydraat 77.4 g
Eiwit 52.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Signature du Cléray Chenin Blanc - A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal