Zalmfilet met zuiderse groenten en verse tagliatelle
Zalmfilet met zuiderse groenten en verse tagliatelle

Zalmfilet met zuiderse groenten en verse tagliatelle

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1031 kcal
Vet 46.5 g
Verzadigd vet 16.7 g
Koolhydraat 92.9 g
Suiker 9.9 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 57.2 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min.)

  3. Snij de citroen in dunne schijfjes.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de courgette in kleine blokjes.

  6. Hak de olijven grof.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de zalmfilets in een ovenschaal. Verdeel er de courgetteblokjes, de rode ui, het knoflook en de olijven over. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden, zwarte peper en zeezout. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Voeg de tomaten, de schijfjes citroen en de marinade uit het zakje bij de tomaten toe aan de ovenschaal. Zet opnieuw 10 à 15 min. in de oven.

  12. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet de pasta af en meng er 1 eetl. olijfolie en de helft van de peterselie onder.

  13. Afwerking:
  14. Werk de zalm af met de rest van de peterselie en serveer met de pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10min.)

  3. Snij de citroen in dunne schijfjes.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de courgette in kleine blokjes.

  6. Hak de olijven grof.

  7. Snipper de peterselie fijn.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Schik de zalmfilets in een ovenschaal. Verdeel er de courgetteblokjes, de rode ui, het knoflook en de olijven over. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden, zwarte peper en zeezout. Zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Voeg de tomaten, de schijfjes citroen en de marinade uit het zakje bij de tomaten toe aan de ovenschaal. Zet opnieuw 10 à 15 min. in de oven.

  12. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet de pasta af en meng er 1 eetl. olijfolie en de helft van de peterselie onder.

  13. Afwerking:
  14. Werk de zalm af met de rest van de peterselie en serveer met de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1031 kcal
Vet 46.5 g
Verzadigd vet 16.7 g
Koolhydraat 92.9 g
Suiker 9.9 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 57.2 g
Zout 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côtes de Thau

Bekijk het recept digitaal