Zalmforel op een bedje van oesterzwammen
Zalmforel op een bedje van oesterzwammen

Zalmforel op een bedje van oesterzwammen

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 30.7 g
Koolhydraat 9.8 g
Eiwit 42.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  3. Scheur het basilicum in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Schik de reepjes oesterzwam in een brede ovenschotel.

  6. Verdeel er de halfgedroogde tomaatjes over.

  7. Schik de stukken diepgevroren zalmforel op de oesterzwammen en tomaatjes, met de velkant naar boven. Overgiet met 4 eetl. olie uit de verpakking van de tomaatjes. Kruid met peper en zout.

  8. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min.

  9. Haal de vis uit de schotel en voeg het basilicum toe aan de oesterzwammen en tomaten.

  10. Afwerking:
  11. Geef er een gevulde aardappel of verse pasta bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  3. Scheur het basilicum in stukjes.

  4. Bereiding:
  5. Schik de reepjes oesterzwam in een brede ovenschotel.

  6. Verdeel er de halfgedroogde tomaatjes over.

  7. Schik de stukken diepgevroren zalmforel op de oesterzwammen en tomaatjes, met de velkant naar boven. Overgiet met 4 eetl. olie uit de verpakking van de tomaatjes. Kruid met peper en zout.

  8. Schuif in een op 200 °C voorverwarmde oven gedurende 25 à 30 min.

  9. Haal de vis uit de schotel en voeg het basilicum toe aan de oesterzwammen en tomaten.

  10. Afwerking:
  11. Geef er een gevulde aardappel of verse pasta bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 482 kcal
Vet 30.7 g
Koolhydraat 9.8 g
Eiwit 42.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Heerlijk ronde witte wijn met een droge en elegante smaak en mooie aroma's van rijp fruit en bloemen. Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Droge en fruitige witte bourgogne met een heerlijke bloemetjesneus. Deze heel aangename wijn komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt van alleen chardonnay.

Bekijk het recept digitaal