Zalmhaasje met notencrumble en groenekoolcouscous
Zalmhaasje met notencrumble en groenekoolcouscous

Zalmhaasje met notencrumble en groenekoolcouscous

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 916 kcal
Vet 50.8 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 47.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de Atlantische zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.

  5. Hak de pecannoten en de blaadjes van de platte peterselie fijn. Meng samen met de panko, de mosterd en 1 eetl. olijfolie tot een crumble.

  6. Snipper de groenekool en de sjalotten fijn.

  7. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  8. Rasp de limoen en meng de zeste met de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Giet de hete bouillon over de couscous, dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de groenekool toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Meng onder de couscous.

  13. Doe de couscous met de groenekool in een ovenschaal, leg er de zalmhaasjes op en bestrijk met de crumble. Besprenkel met de 1 eetl. olijfolie en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Geef er het limoensausje bij en werk af met de granaatappelpitjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (ontdooitijd + 20 min.)

  4. Laat de Atlantische zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.

  5. Hak de pecannoten en de blaadjes van de platte peterselie fijn. Meng samen met de panko, de mosterd en 1 eetl. olijfolie tot een crumble.

  6. Snipper de groenekool en de sjalotten fijn.

  7. Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.

  8. Rasp de limoen en meng de zeste met de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Bereiding:
  10. Giet de hete bouillon over de couscous, dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.

  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  12. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de groenekool toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Meng onder de couscous.

  13. Doe de couscous met de groenekool in een ovenschaal, leg er de zalmhaasjes op en bestrijk met de crumble. Besprenkel met de 1 eetl. olijfolie en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Afwerking:
  15. Geef er het limoensausje bij en werk af met de granaatappelpitjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 916 kcal
Vet 50.8 g
Koolhydraat 66 g
Eiwit 47.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tormentoso Chenin Blanc Cellar Selection Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal