- Bewaar

- Bewaar
Zalmhaasje met notencrumble en groenekoolcouscous
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tormentoso Chenin Blanc Cellar Selection Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de Atlantische zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.
-
Hak de pecannoten en de blaadjes van de platte peterselie fijn. Meng samen met de panko, de mosterd en 1 eetl. olijfolie tot een crumble.
-
Snipper de groenekool en de sjalotten fijn.
-
Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
-
Rasp de limoen en meng de zeste met de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Giet de hete bouillon over de couscous, dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de groenekool toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Meng onder de couscous.
-
Doe de couscous met de groenekool in een ovenschaal, leg er de zalmhaasjes op en bestrijk met de crumble. Besprenkel met de 1 eetl. olijfolie en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Geef er het limoensausje bij en werk af met de granaatappelpitjes.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tormentoso Chenin Blanc Cellar Selection Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 20 min.)
-
Laat de Atlantische zalmhaasjes volledig ontdooien en dep droog.
-
Hak de pecannoten en de blaadjes van de platte peterselie fijn. Meng samen met de panko, de mosterd en 1 eetl. olijfolie tot een crumble.
-
Snipper de groenekool en de sjalotten fijn.
-
Halveer de granaatappel en breek de helften open. Haal de pitjes eruit.
-
Rasp de limoen en meng de zeste met de yoghurt en 1 eetl. olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Bereiding:
-
Giet de hete bouillon over de couscous, dek af met een keukenhanddoek en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten glazig. Voeg de groenekool toe en laat 10 min. stoven op een zacht vuur. Meng onder de couscous.
-
Doe de couscous met de groenekool in een ovenschaal, leg er de zalmhaasjes op en bestrijk met de crumble. Besprenkel met de 1 eetl. olijfolie en zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Geef er het limoensausje bij en werk af met de granaatappelpitjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Tormentoso Chenin Blanc Cellar Selection Zuid-Afrika