- Bewaar
- Bewaar
Zalmhaasje met romige mierikswortelsaus
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva | Miguel Torres | Central Valley | Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn (u hebt eetl. van elk nodig).
-
Meng de olijfolie met 4 eetl. fijngesnipperde platte peterselie en 4 eetl. fijngesnipperd bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel deze mengeling over de bovenkant van de zalmhaasjes.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond en de witte wijn in een brede pan en breng aan de kook.
-
Voeg de helft van het citroensap toe.
-
Leg een rooster over de pan en leg er de zalmhaasjes op.
-
Dek af en laat ± 20 min. stomen op een zacht vuur (naargelang de dikte van de vis).
-
Neem het rooster met de vis weg.
-
Laat het kookvocht nog 1 min. doorkoken.
-
Doe er de zure room en de mierikswortelroom bij. Laat nog 2 min. verder inkoken.
-
Bind de saus eventueel met een beetje instant sausbinder. Doe er 1 eetl. platte peterselie en 1 eetl. bieslook bij.
-
Kruid indien nodig met peper en zout en voeg nog een beetje citroensap toe naar smaak.
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis en de saus over de borden.
-
Geef er krielaardappelen bij en gestoofde venkel.
Voor verse vis Laat verse zalmhaasjes ± 15 min. stomen.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva | Miguel Torres | Central Valley | Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn (u hebt eetl. van elk nodig).
-
Meng de olijfolie met 4 eetl. fijngesnipperde platte peterselie en 4 eetl. fijngesnipperd bieslook. Kruid met peper en zout.
-
Verdeel deze mengeling over de bovenkant van de zalmhaasjes.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond en de witte wijn in een brede pan en breng aan de kook.
-
Voeg de helft van het citroensap toe.
-
Leg een rooster over de pan en leg er de zalmhaasjes op.
-
Dek af en laat ± 20 min. stomen op een zacht vuur (naargelang de dikte van de vis).
-
Neem het rooster met de vis weg.
-
Laat het kookvocht nog 1 min. doorkoken.
-
Doe er de zure room en de mierikswortelroom bij. Laat nog 2 min. verder inkoken.
-
Bind de saus eventueel met een beetje instant sausbinder. Doe er 1 eetl. platte peterselie en 1 eetl. bieslook bij.
-
Kruid indien nodig met peper en zout en voeg nog een beetje citroensap toe naar smaak.
-
Afwerking:
-
Verdeel de vis en de saus over de borden.
-
Geef er krielaardappelen bij en gestoofde venkel.
Voor verse vis Laat verse zalmhaasjes ± 15 min. stomen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra White Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva | Miguel Torres | Central Valley | Chili