Zalmhaasje met romige mierikswortelsaus

Zalmhaasje met romige mierikswortelsaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 47.5 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 30.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn (u hebt eetl. van elk nodig).

  5. Meng de olijfolie met 4 eetl. fijngesnipperde platte peterselie en 4 eetl. fijngesnipperd bieslook. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel deze mengeling over de bovenkant van de zalmhaasjes.

  7. Bereiding:
  8. Giet de visfond en de witte wijn in een brede pan en breng aan de kook.

  9. Voeg de helft van het citroensap toe.

  10. Leg een rooster over de pan en leg er de zalmhaasjes op.

  11. Dek af en laat ± 20 min. stomen op een zacht vuur (naargelang de dikte van de vis).

  12. Neem het rooster met de vis weg.

  13. Laat het kookvocht nog 1 min. doorkoken.

  14. Doe er de zure room en de mierikswortelroom bij. Laat nog 2 min. verder inkoken.

  15. Bind de saus eventueel met een beetje instant sausbinder. Doe er 1 eetl. platte peterselie en 1 eetl. bieslook bij.

  16. Kruid indien nodig met peper en zout en voeg nog een beetje citroensap toe naar smaak.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de vis en de saus over de borden.

  19. Geef er krielaardappelen bij en gestoofde venkel.

Tip

Voor verse vis Laat verse zalmhaasjes ± 15 min. stomen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de zalmhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper de platte peterselie en het bieslook fijn (u hebt eetl. van elk nodig).

  5. Meng de olijfolie met 4 eetl. fijngesnipperde platte peterselie en 4 eetl. fijngesnipperd bieslook. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel deze mengeling over de bovenkant van de zalmhaasjes.

  7. Bereiding:
  8. Giet de visfond en de witte wijn in een brede pan en breng aan de kook.

  9. Voeg de helft van het citroensap toe.

  10. Leg een rooster over de pan en leg er de zalmhaasjes op.

  11. Dek af en laat ± 20 min. stomen op een zacht vuur (naargelang de dikte van de vis).

  12. Neem het rooster met de vis weg.

  13. Laat het kookvocht nog 1 min. doorkoken.

  14. Doe er de zure room en de mierikswortelroom bij. Laat nog 2 min. verder inkoken.

  15. Bind de saus eventueel met een beetje instant sausbinder. Doe er 1 eetl. platte peterselie en 1 eetl. bieslook bij.

  16. Kruid indien nodig met peper en zout en voeg nog een beetje citroensap toe naar smaak.

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de vis en de saus over de borden.

  19. Geef er krielaardappelen bij en gestoofde venkel.

Tip

Voor verse vis Laat verse zalmhaasjes ± 15 min. stomen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 568 kcal
Vet 47.5 g
Koolhydraat 2.4 g
Eiwit 30.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra White Wijn Las Mulas Sauvignon Blanc Reserva | Miguel Torres | Central Valley | Chili

Bekijk het recept digitaal