- Bewaar

- Bewaar
Zalmhaasje met romige waterkerssaus
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond in een brede pan en breng aan de kook.
-
Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en een beetje zout. Hou de visfond net onder het kookpunt. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.
-
Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.
-
Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
Afwerking:
-
Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Giet de visfond in een brede pan en breng aan de kook.
-
Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en een beetje zout. Hou de visfond net onder het kookpunt. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.
-
Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.
-
Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
-
Afwerking:
-
Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Abdijbier