Zalmhaasje met romige waterkerssaus
Zalmhaasje met romige waterkerssaus

Zalmhaasje met romige waterkerssaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 37.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 37.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visfond in een brede pan en breng aan de kook.

  7. Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en een beetje zout. Hou de visfond net onder het kookpunt. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.

  8. Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.

  9. Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  10. Afwerking:
  11. Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Breng de lichte room aan de kook in een steelpannetje en laat 2 min. koken. Doe er de blaadjes waterkers bij en laat nog 30 sec. koken. Mix daarna goed fijn.

  4. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  5. Bereiding:
  6. Giet de visfond in een brede pan en breng aan de kook.

  7. Leg er de zalmhaasjes in en besprenkel ze met 1 eetl. citroensap. Kruid met peper en een beetje zout. Hou de visfond net onder het kookpunt. Dek de pan af en laat de zalmhaasjes 10 à 15 min. (afhankelijk van de dikte) garen.

  8. Kook de bloemkoolroosjes intussen 10 à 15 min. in lichtgezouten water met 1 eetl. citroensap.

  9. Haal de zalmhaasjes uit de pan en hou warm. Laat het kookvocht 1 min. inkoken en voeg de waterkersroom toe. Laat nog even doorkoken en bind lichtjes met instantsausbinder. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  10. Afwerking:
  11. Schik de zalmhaasjes en bloemkoolroosjes op de borden. Lepel er de waterkersroom over. Serveer met gestoomde krieltjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 37.2 g
Koolhydraat 9.4 g
Eiwit 37.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier

Bekijk het recept digitaal