Zalmpasteitje
Zalmpasteitje

Zalmpasteitje

20 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 25.9 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 18.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gerookt zalmhaasje in blokjes.

  3. Halveer de kerstomaatjes.

  4. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm al roerend de kaassaus op een zacht vuurtje.

  7. Voeg de zalmblokjes en de kerstomaatjes toe en warm op. Werk af met het citroensap, basilicum, peper en zout.

  8. Verwarm ondertussen de pasteitjes gedurende 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Snij hoedjes van de pasteitjes en vul op met het zalmmengsel. Hou nog wat saus over voor de afwerking.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasteitjes over 4 borden en lepel er wat saus rond.

Tip

Varianten Met kip: vervang de zalm door 1 kipfilet (Colruyt-beenhouwerij of diepvries) die u vooraf 15 à 25 min. gaar kookt in kippenbouillon. Vervang de tomaatjes door 150 g gestoofde champignons en laat het basilicum weg. Met groenten: vervang de zalm door gestoofde groentjes: broccoli, champignons, enz. Breng op smaak met gedroogde tomaat.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gerookt zalmhaasje in blokjes.

  3. Halveer de kerstomaatjes.

  4. Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm al roerend de kaassaus op een zacht vuurtje.

  7. Voeg de zalmblokjes en de kerstomaatjes toe en warm op. Werk af met het citroensap, basilicum, peper en zout.

  8. Verwarm ondertussen de pasteitjes gedurende 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  9. Snij hoedjes van de pasteitjes en vul op met het zalmmengsel. Hou nog wat saus over voor de afwerking.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de pasteitjes over 4 borden en lepel er wat saus rond.

Tip

Varianten Met kip: vervang de zalm door 1 kipfilet (Colruyt-beenhouwerij of diepvries) die u vooraf 15 à 25 min. gaar kookt in kippenbouillon. Vervang de tomaatjes door 150 g gestoofde champignons en laat het basilicum weg. Met groenten: vervang de zalm door gestoofde groentjes: broccoli, champignons, enz. Breng op smaak met gedroogde tomaat.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 361 kcal
Vet 25.9 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 18.1 g

Bekijk het recept digitaal