- Bewaar

- Bewaar
Zalmpasteitje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gerookt zalmhaasje in blokjes.
-
Halveer de kerstomaatjes.
-
Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm al roerend de kaassaus op een zacht vuurtje.
-
Voeg de zalmblokjes en de kerstomaatjes toe en warm op. Werk af met het citroensap, basilicum, peper en zout.
-
Verwarm ondertussen de pasteitjes gedurende 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Snij hoedjes van de pasteitjes en vul op met het zalmmengsel. Hou nog wat saus over voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasteitjes over 4 borden en lepel er wat saus rond.
Varianten Met kip: vervang de zalm door 1 kipfilet (Colruyt-beenhouwerij of diepvries) die u vooraf 15 à 25 min. gaar kookt in kippenbouillon. Vervang de tomaatjes door 150 g gestoofde champignons en laat het basilicum weg. Met groenten: vervang de zalm door gestoofde groentjes: broccoli, champignons, enz. Breng op smaak met gedroogde tomaat.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het gerookt zalmhaasje in blokjes.
-
Halveer de kerstomaatjes.
-
Scheur de basilicumblaadjes in reepjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm al roerend de kaassaus op een zacht vuurtje.
-
Voeg de zalmblokjes en de kerstomaatjes toe en warm op. Werk af met het citroensap, basilicum, peper en zout.
-
Verwarm ondertussen de pasteitjes gedurende 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Snij hoedjes van de pasteitjes en vul op met het zalmmengsel. Hou nog wat saus over voor de afwerking.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasteitjes over 4 borden en lepel er wat saus rond.
Varianten Met kip: vervang de zalm door 1 kipfilet (Colruyt-beenhouwerij of diepvries) die u vooraf 15 à 25 min. gaar kookt in kippenbouillon. Vervang de tomaatjes door 150 g gestoofde champignons en laat het basilicum weg. Met groenten: vervang de zalm door gestoofde groentjes: broccoli, champignons, enz. Breng op smaak met gedroogde tomaat.