Zalmquiche met witloof
Zalmquiche met witloof

Zalmquiche met witloof

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 37.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Eiwit 34.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Trek 8 blaadjes van de witloofstronken en hou opzij. Snij de rest in 2, verwijder de harde kern en snij in stukken van ± 1 cm.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de diepgevroren zalmportie ± 10 min. in 1/2 L water met het blokje groentebouillon. Haal de zalm eruit, dep droog en verbrokkel.

  7. Vet intussen een taartvorm (Ø 26 cm) in met 1 eetl. olijfolie. Besmeer elk vel fi lodeeg met enkele druppels olijfolie (± 1 eetl. voor 5 vellen). Schik de vellen filodeeg mooi op elkaar in de taartvorm en duw de randen wat naar binnen.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken witloof ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verdeel intussen de gerookte zalmsnippers en de stukken zalm over het fi lodeeg. Strooi er de helft van de kaas over en verdeel er het witloof over. Werk af met de rest van de kaas en de witloofblaadjes.

  10. Klop de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Trek 8 blaadjes van de witloofstronken en hou opzij. Snij de rest in 2, verwijder de harde kern en snij in stukken van ± 1 cm.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Kook de diepgevroren zalmportie ± 10 min. in 1/2 L water met het blokje groentebouillon. Haal de zalm eruit, dep droog en verbrokkel.

  7. Vet intussen een taartvorm (Ø 26 cm) in met 1 eetl. olijfolie. Besmeer elk vel fi lodeeg met enkele druppels olijfolie (± 1 eetl. voor 5 vellen). Schik de vellen filodeeg mooi op elkaar in de taartvorm en duw de randen wat naar binnen.

  8. Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken witloof ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Verdeel intussen de gerookte zalmsnippers en de stukken zalm over het fi lodeeg. Strooi er de helft van de kaas over en verdeel er het witloof over. Werk af met de rest van de kaas en de witloofblaadjes.

  10. Klop de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vet 37.5 g
Koolhydraat 18.5 g
Eiwit 34.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal