- Bewaar

- Bewaar
Zalmquiche met witloof
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Trek 8 blaadjes van de witloofstronken en hou opzij. Snij de rest in 2, verwijder de harde kern en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de diepgevroren zalmportie ± 10 min. in 1/2 L water met het blokje groentebouillon. Haal de zalm eruit, dep droog en verbrokkel.
-
Vet intussen een taartvorm (Ø 26 cm) in met 1 eetl. olijfolie. Besmeer elk vel fi lodeeg met enkele druppels olijfolie (± 1 eetl. voor 5 vellen). Schik de vellen filodeeg mooi op elkaar in de taartvorm en duw de randen wat naar binnen.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken witloof ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel intussen de gerookte zalmsnippers en de stukken zalm over het fi lodeeg. Strooi er de helft van de kaas over en verdeel er het witloof over. Werk af met de rest van de kaas en de witloofblaadjes.
-
Klop de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Trek 8 blaadjes van de witloofstronken en hou opzij. Snij de rest in 2, verwijder de harde kern en snij in stukken van ± 1 cm.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Kook de diepgevroren zalmportie ± 10 min. in 1/2 L water met het blokje groentebouillon. Haal de zalm eruit, dep droog en verbrokkel.
-
Vet intussen een taartvorm (Ø 26 cm) in met 1 eetl. olijfolie. Besmeer elk vel fi lodeeg met enkele druppels olijfolie (± 1 eetl. voor 5 vellen). Schik de vellen filodeeg mooi op elkaar in de taartvorm en duw de randen wat naar binnen.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de stukken witloof ± 10 min. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Verdeel intussen de gerookte zalmsnippers en de stukken zalm over het fi lodeeg. Strooi er de helft van de kaas over en verdeel er het witloof over. Werk af met de rest van de kaas en de witloofblaadjes.
-
Klop de eieren los met de room en kruid met zwarte peper en zout. Giet het eiermengsel in de taartvorm en zet ± 40 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Abdijbier Wijn Maremma Toscana D.O.C. 'Palazzo Vecchio' Vermentino Toscana - Italië