- Bewaar

- Bewaar
Zalmsalade met boontjes en mandarijntjes
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte wijn uit het hart van Italië (Umbrië). Laat u verleiden door het amandelparfum en het gedroogd fruit. Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes en de macaroni gaar in lichtgezouten water (dit kan samen, in een pan zonder deksel, ± 12 min). Spoel ze onder stromend water en laat uitlekken.
-
Laat ook de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
-
Breng 1 dl water aan de kook met wat citroensap, peper en zout. Leg er de diepgevroren zalmsteaks in, breng tot net onder het kookpunt en laat ze nog 10 min. afgedekt gaar worden (7 min. op volle kracht in de microgolfoven).
-
Leng de tartaarsaus naar smaak aan met 2 tot 3 eetl. mandarijnsap.
-
Schep er voorzichtig de uitgelekte boontjes, de macaroni, de mandarijntjes en de in stukjes gebroken zalm onder. Laat ten minste 2 u afkoelen in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Schep de zalmsalade in individuele coupes. Garneer met partjes hardgekookt ei en gesnipperd bieslook. Serveer met stokbrood of ciabatta.
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte wijn uit het hart van Italië (Umbrië). Laat u verleiden door het amandelparfum en het gedroogd fruit. Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Kook de boontjes en de macaroni gaar in lichtgezouten water (dit kan samen, in een pan zonder deksel, ± 12 min). Spoel ze onder stromend water en laat uitlekken.
-
Laat ook de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
-
Breng 1 dl water aan de kook met wat citroensap, peper en zout. Leg er de diepgevroren zalmsteaks in, breng tot net onder het kookpunt en laat ze nog 10 min. afgedekt gaar worden (7 min. op volle kracht in de microgolfoven).
-
Leng de tartaarsaus naar smaak aan met 2 tot 3 eetl. mandarijnsap.
-
Schep er voorzichtig de uitgelekte boontjes, de macaroni, de mandarijntjes en de in stukjes gebroken zalm onder. Laat ten minste 2 u afkoelen in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Schep de zalmsalade in individuele coupes. Garneer met partjes hardgekookt ei en gesnipperd bieslook. Serveer met stokbrood of ciabatta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Droge witte wijn uit het hart van Italië (Umbrië). Laat u verleiden door het amandelparfum en het gedroogd fruit. Wijn Mâcon-Villages A.C. Grande Réserve Cave de Viré Wijn Deze verleidelijke witte bourgogne komt uit de wijngemeente Mâcon-Viré en wordt gemaakt met alleen chardonnay. Na de heerlijke bloemetjesneus volgt een droge en fruitige smaak.