- Bewaar

- Bewaar
Zalmsoufflé met bieslooksausje
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.C. Blason de Bourgogne Grote witte wijn uit het zuiden van Bourgogne (Côte chalonnaise), gemaakt van alleen chardonnay. Frisse en tegelijk karaktervolle smaak met mooie toasttonen en een nootjestoets in de afdronk. Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Droge witte wijn, krachtig en aromatisch: citrusfruit, toast ... typisch chardonnay. Mondvullende, soepele smaak die lang nablijft.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de zalm in fijne reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Smeer 4 ovenschaaltjes in met 1 eetl. boter.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Kook de aardappel gaar in lichtgezouten kokend water.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.
-
Giet er de visbouillon en de witte wijn over en klop stevig tot een gladde saus. Meng er de gerookte zalmreepjes onder. Kruid met peper. Laat afkoelen.
-
Meng de eidooiers door de zalmmengeling en roer goed.
-
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Wanneer u de kom omdraait, mag het eiwit er niet uitvallen.
-
Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan de visbereiding en giet het mengsel in de ovenschaaltjes die u voor 3/4 vult.
-
Schuif de ovenschaaltjes in een op 185 °C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.
-
Mix ondertussen de aardappel met het fijngesnipperde bieslook en de mosterd. Voeg er wat olijfolie bij in straaltjes. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de soufflé onmiddellijk op in de ovenschoteltjes. Pas op voor te veel tocht, want daardoor kan uw soufflé inzakken. Geef er wat bieslooksaus bij en versier met enkele sprietjes bieslook.
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.C. Blason de Bourgogne Grote witte wijn uit het zuiden van Bourgogne (Côte chalonnaise), gemaakt van alleen chardonnay. Frisse en tegelijk karaktervolle smaak met mooie toasttonen en een nootjestoets in de afdronk. Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Droge witte wijn, krachtig en aromatisch: citrusfruit, toast ... typisch chardonnay. Mondvullende, soepele smaak die lang nablijft.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de zalm in fijne reepjes.
-
Snipper het bieslook fijn.
-
Smeer 4 ovenschaaltjes in met 1 eetl. boter.
-
Scheid de eidooiers van de eiwitten.
-
Kook de aardappel gaar in lichtgezouten kokend water.
-
Bereiding:
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en roer er de bloem onder. Laat even drogen op het vuur.
-
Giet er de visbouillon en de witte wijn over en klop stevig tot een gladde saus. Meng er de gerookte zalmreepjes onder. Kruid met peper. Laat afkoelen.
-
Meng de eidooiers door de zalmmengeling en roer goed.
-
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom. Wanneer u de kom omdraait, mag het eiwit er niet uitvallen.
-
Voeg voorzichtig de eiwitten toe aan de visbereiding en giet het mengsel in de ovenschaaltjes die u voor 3/4 vult.
-
Schuif de ovenschaaltjes in een op 185 °C voorverwarmde oven gedurende 20 à 25 min.
-
Mix ondertussen de aardappel met het fijngesnipperde bieslook en de mosterd. Voeg er wat olijfolie bij in straaltjes. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Dien de soufflé onmiddellijk op in de ovenschoteltjes. Pas op voor te veel tocht, want daardoor kan uw soufflé inzakken. Geef er wat bieslooksaus bij en versier met enkele sprietjes bieslook.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Montagny 1er Cru A.C. Blason de Bourgogne Grote witte wijn uit het zuiden van Bourgogne (Côte chalonnaise), gemaakt van alleen chardonnay. Frisse en tegelijk karaktervolle smaak met mooie toasttonen en een nootjestoets in de afdronk. Wijn Las Casas del Toqui Chardonnay Chili Droge witte wijn, krachtig en aromatisch: citrusfruit, toast ... typisch chardonnay. Mondvullende, soepele smaak die lang nablijft.