Zalmsteaks met kruidensaus
Zalmsteaks met kruidensaus

Zalmsteaks met kruidensaus

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 37.7 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 33.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik de diepgevroren zalmsteaks in een ovenschotel. Snipper er de sjalotten bij, kruid met peper en zout en giet er de visfond over.

  3. Dek af en schuif gedurende 35 min. in de voorverwarmde oven (180 °C). (1)

  4. Kook intussen de bloemkool- en broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water (± 5 min., diepvries niet ontdooien).

  5. Hou de zalmsteaks warm terwijl u de saus maakt: laat het kookvocht tot 2/3 inkoken en doe er de diepgevroren kervel, de peterselie en de mascarpone bij. Laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  6. Afwerking:
  7. Giet wat saus in de borden, leg er een zalmsteak op en schik er afwisselend een bloemkool- en broccoliroosje rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik de diepgevroren zalmsteaks in een ovenschotel. Snipper er de sjalotten bij, kruid met peper en zout en giet er de visfond over.

  3. Dek af en schuif gedurende 35 min. in de voorverwarmde oven (180 °C). (1)

  4. Kook intussen de bloemkool- en broccoliroosjes gaar in lichtgezouten water (± 5 min., diepvries niet ontdooien).

  5. Hou de zalmsteaks warm terwijl u de saus maakt: laat het kookvocht tot 2/3 inkoken en doe er de diepgevroren kervel, de peterselie en de mascarpone bij. Laat verder inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  6. Afwerking:
  7. Giet wat saus in de borden, leg er een zalmsteak op en schik er afwisselend een bloemkool- en broccoliroosje rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 492 kcal
Vet 37.7 g
Koolhydraat 4.5 g
Eiwit 33.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris 'Strangenberg' A.C. Alsace Wijn Château des Fines Roches (wit) A.C. Châteauneuf-du-Pape

Bekijk het recept digitaal