Zeebaarsfilet met zoete aardappelpuree en bloemkool uit de oven
Zeebaarsfilet met zoete aardappelpuree en bloemkool uit de oven

Zeebaarsfilet met zoete aardappelpuree en bloemkool uit de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 7.9 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 38.4 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de bloemkool in plakken van ± 1,5 cm dik. Leg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Snipper de peterselie fijn en rits de tijm van de takjes.

  5. Schil beide soorten aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de halve citroen in schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Meng de helft van de tijm en van de peterselie met het knoflookpoeder, het paprikapoeder en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de bloemkool mee. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal de aluminiumfolie eraf en laat nog 10 min. bakken op 200 °C.

  10. Kook intussen de zoete en gewone aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk onder, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeebaarsfilets 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree op de borden en wrijf wat open met de bolle kant van een lepel. Leg er de bloemkool op en bestrooi met de rest van de tijm en de peterselie. Schik de zeebaars ernaast en werk af met een schijfje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de bloemkool in plakken van ± 1,5 cm dik. Leg op een bakplaat met bakpapier.

  4. Snipper de peterselie fijn en rits de tijm van de takjes.

  5. Schil beide soorten aardappelen en snij in stukken.

  6. Snij de halve citroen in schijfjes.

  7. Verwarm de oven voor op 220 °C.

  8. Bereiding:
  9. Meng de helft van de tijm en van de peterselie met het knoflookpoeder, het paprikapoeder en de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk er de bloemkool mee. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Haal de aluminiumfolie eraf en laat nog 10 min. bakken op 200 °C.

  10. Kook intussen de zoete en gewone aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de melk onder, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  11. Smelt de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de zeebaarsfilets 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schep de puree op de borden en wrijf wat open met de bolle kant van een lepel. Leg er de bloemkool op en bestrooi met de rest van de tijm en de peterselie. Schik de zeebaars ernaast en werk af met een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 489 kcal
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 7.6 g
Koolhydraat 31.6 g
Suiker 7.9 g
Vezel 8.5 g
Eiwit 38.4 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Casa Mayor Cabernet Sauvignon rosé D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal