Zeebarbeel met paprikareepjes en kappertjessaus
Zeebarbeel met paprikareepjes en kappertjessaus

Zeebarbeel met paprikareepjes en kappertjessaus

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 12.5 g
Eiwit 13.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de filets oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Rooster de paprikahelften onder de grill en pel ze. Snij de gepelde paprika's in reepjes en meng in een kom met 2 eetl. olijfolie, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, peper en zout.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en 1 fijngesnipperd knoflookteentje glazig. Voeg de tomatenblokjes, de tijm, het suikerklontje en de visbouillon toe en kruid met peper. Laat 10 min. sudderen. Roer er de kappertjes onder.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de filets 3 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de paprikareepjes over de borden en leg er een stuk vis bovenop. Lepel er de kappertjessaus rond en dien op met een stukje stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de filets oppervlakkig ontdooien.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  5. Snij de paprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en witte zaadlijsten. Rooster de paprikahelften onder de grill en pel ze. Snij de gepelde paprika's in reepjes en meng in een kom met 2 eetl. olijfolie, 1 fijngesnipperd teentje knoflook, peper en zout.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitten en snij in blokjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui en 1 fijngesnipperd knoflookteentje glazig. Voeg de tomatenblokjes, de tijm, het suikerklontje en de visbouillon toe en kruid met peper. Laat 10 min. sudderen. Roer er de kappertjes onder.

  9. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de filets 3 min. aan elke kant. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de paprikareepjes over de borden en leg er een stuk vis bovenop. Lepel er de kappertjessaus rond en dien op met een stukje stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 250 kcal
Vet 16.1 g
Koolhydraat 12.5 g
Eiwit 13.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Trebbiano d'Abruzzo Farnese Italië

Bekijk het recept digitaal