Zeevruchtenbrochette met panzanella van kerstomaat en aubergine
Zeevruchtenbrochette met panzanella van kerstomaat en aubergine

Zeevruchtenbrochette met panzanella van kerstomaat en aubergine

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 29.2 g
Suiker 11.3 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 40.5 g
Zout 2.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg in een vergiet. estrooi met zout en laat 30 min. staan. Spoel af en dep goed roog. Snij in blokjes van ± 1 cm en meng er 2 eetl. olijfolie onder.

  3. Trek intussen de kerstomaatjes van de takjes en prik erin met en mes. Dompel ze 30 sec. onder in kokend water. Giet af. Laat ichtjes afkoelen en uitlekken. Pel de tomaatjes.

  4. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  5. Snij de ciabatta in blokjes van 1,5 cm en snipper het knoflook fijn.

  6. Trek de rozemarijn van de takjes. Snij de citroen in 4 partjes.

  7. Leg de gepelde tomaatjes, de aubergine, de citroenpartjes, et knoflook en de blokjes ciabatta in een grote ovenschaal of op en bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de azijn en 3 eetl. lijfolie. Zet 2 u. in de voorverwarmde oven.

  8. Laat intussen de inktvistubes en de gamba's volledig ontdooien. Dep goed droog.

  9. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in de lengte in 2 en snij elke reep doormidden. Wikkel er de pancetta rond.

  10. Snij de inktvistubes in 4. Prik afwisselend de kabeljauw, de gamba's en de inktvistubes op 4 brochettestokjes.

  11. Bestrijk de spiesjes met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper.

  12. Verdeel de panzanella over 2 aluminium schaaltjes en giet er de kerstomatensalsa over.

  13. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  14. Strooi de rozemarijnblaadjes tussen de kolen en leg de schaaltjes en de spiesjes op de warme barbecue. Laat 3 à 4 min. bakken aan elke kant.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de aubergine in plakken van 1 cm dik en leg in een vergiet. estrooi met zout en laat 30 min. staan. Spoel af en dep goed roog. Snij in blokjes van ± 1 cm en meng er 2 eetl. olijfolie onder.

  3. Trek intussen de kerstomaatjes van de takjes en prik erin met en mes. Dompel ze 30 sec. onder in kokend water. Giet af. Laat ichtjes afkoelen en uitlekken. Pel de tomaatjes.

  4. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  5. Snij de ciabatta in blokjes van 1,5 cm en snipper het knoflook fijn.

  6. Trek de rozemarijn van de takjes. Snij de citroen in 4 partjes.

  7. Leg de gepelde tomaatjes, de aubergine, de citroenpartjes, et knoflook en de blokjes ciabatta in een grote ovenschaal of op en bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de azijn en 3 eetl. lijfolie. Zet 2 u. in de voorverwarmde oven.

  8. Laat intussen de inktvistubes en de gamba's volledig ontdooien. Dep goed droog.

  9. Laat de kabeljauwhaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog. Snij in de lengte in 2 en snij elke reep doormidden. Wikkel er de pancetta rond.

  10. Snij de inktvistubes in 4. Prik afwisselend de kabeljauw, de gamba's en de inktvistubes op 4 brochettestokjes.

  11. Bestrijk de spiesjes met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper.

  12. Verdeel de panzanella over 2 aluminium schaaltjes en giet er de kerstomatensalsa over.

  13. BEREIDING OP DE BARBECUE (10 min.)
  14. Strooi de rozemarijnblaadjes tussen de kolen en leg de schaaltjes en de spiesjes op de warme barbecue. Laat 3 à 4 min. bakken aan elke kant.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 521 kcal
Vet 26.1 g
Verzadigd vet 5.9 g
Koolhydraat 29.2 g
Suiker 11.3 g
Vezel 3.6 g
Eiwit 40.5 g
Zout 2.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Tripel Blond trappistenbier Wijn Terre di Chieti I.G.T. Pecorino `Vellodoro' Umani Ronchi Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal