Zeevruchtenlasagne met paprikacoulis

Zeevruchtenlasagne met paprikacoulis

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 44 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de uitgelekte paprika's grof.

  5. Snij de ongeschilde courgette in heel fijne plakjes.

  6. Bereiding:
  7. Breng de kippenbouillon met de ui en het knoflook aan de kook. Voeg de stukjes paprika's toe en laat 1 min. koken. Mix alles en kruid de coulis met Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  8. Verdeel enkele lepels paprikacoulis over een grote ovenschaal. Leg er 2 vellen lasagne op. Leg opnieuw een laagje coulis en verdeel er de helft van de ricotta en van de diepgevroren zeevruchten over.

  9. Leg 2 vellen lasagne op de zeevruchten en werk af met de coulis en de plakjes courgette. Ga verder met de 2 laatste lasagnevellen, de coulis, de rest van de zeevruchten en de ricotta. Bestrooi de bovenkant met de pijnboompitten.

  10. Zet de lasagne 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Scheur de blaadjes basilicum en versier er de lasagne mee. Serveer met een stukje ciabatta en een groene salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Snij de uitgelekte paprika's grof.

  5. Snij de ongeschilde courgette in heel fijne plakjes.

  6. Bereiding:
  7. Breng de kippenbouillon met de ui en het knoflook aan de kook. Voeg de stukjes paprika's toe en laat 1 min. koken. Mix alles en kruid de coulis met Italiaanse kruidenmix, peper en zout.

  8. Verdeel enkele lepels paprikacoulis over een grote ovenschaal. Leg er 2 vellen lasagne op. Leg opnieuw een laagje coulis en verdeel er de helft van de ricotta en van de diepgevroren zeevruchten over.

  9. Leg 2 vellen lasagne op de zeevruchten en werk af met de coulis en de plakjes courgette. Ga verder met de 2 laatste lasagnevellen, de coulis, de rest van de zeevruchten en de ricotta. Bestrooi de bovenkant met de pijnboompitten.

  10. Zet de lasagne 40 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Afwerking:
  12. Scheur de blaadjes basilicum en versier er de lasagne mee. Serveer met een stukje ciabatta en een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 536 kcal
Vet 20.9 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 44 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Desperados Pilsbier met tequila Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano - Chardonnay - Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal