- Bewaar

- Bewaar
Zeewolf met broccolicoulis en zeevruchtenrijst
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Château les Pourraques A.C. Coteaux Varois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Breng een kookpan lichtgezouten water aan de kook en kook de diepgevroren broccoli gedurende 10 min.
-
Laat uitlekken en mix tot een gladde puree. Hou een broccoliroosje apart voor de garnering (snij het in fijne sneetjes).
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 2 koppen water (kooktijd: zie verpakking).
-
Breng ondertussen de visbouillon aan de kook. Schik er de diepgevroren zeewolffilets in en laat 10 min. gaar koken op een zacht vuurtje. Laat de vis uitlekken en hou de visbouillon apart voor de broccolicoulis.
-
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de spekblokjes al roerend. Voeg de diepgevroren zeevruchtenmengeling toe en schep goed om. Laat sudderen tot het vocht grotendeels verdampt is. Doe er 1/2 dl room bij en laat wat inkoken.
-
Giet de gaargekookte rijst af en meng er de gebakken spekblokjes en zeevruchten onder.
-
Bereid de broccolicoulis: verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Giet er 2 dl van de visbouillon bij en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg 1,5 dl room toe en laat nog wat inkoken. Voeg tot slot de broccoli-puree toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bind indien nodig met wat instantsaus-binder en laat nog even goed doorkoken.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een zeewolffilets en een bolletje zeevruchtenrijst. Lepel er wat saus rond en leg een sneetje broccoli op de vis als garnituur.
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Château les Pourraques A.C. Coteaux Varois
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Breng een kookpan lichtgezouten water aan de kook en kook de diepgevroren broccoli gedurende 10 min.
-
Laat uitlekken en mix tot een gladde puree. Hou een broccoliroosje apart voor de garnering (snij het in fijne sneetjes).
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Bereiding:
-
Kook de rijst gaar in 2 koppen water (kooktijd: zie verpakking).
-
Breng ondertussen de visbouillon aan de kook. Schik er de diepgevroren zeewolffilets in en laat 10 min. gaar koken op een zacht vuurtje. Laat de vis uitlekken en hou de visbouillon apart voor de broccolicoulis.
-
Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de spekblokjes al roerend. Voeg de diepgevroren zeevruchtenmengeling toe en schep goed om. Laat sudderen tot het vocht grotendeels verdampt is. Doe er 1/2 dl room bij en laat wat inkoken.
-
Giet de gaargekookte rijst af en meng er de gebakken spekblokjes en zeevruchten onder.
-
Bereid de broccolicoulis: verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Giet er 2 dl van de visbouillon bij en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg 1,5 dl room toe en laat nog wat inkoken. Voeg tot slot de broccoli-puree toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bind indien nodig met wat instantsaus-binder en laat nog even goed doorkoken.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een zeewolffilets en een bolletje zeevruchtenrijst. Lepel er wat saus rond en leg een sneetje broccoli op de vis als garnituur.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Château les Pourraques A.C. Coteaux Varois