Zeewolf met broccolicoulis en zeevruchtenrijst
Zeewolf met broccolicoulis en zeevruchtenrijst

Zeewolf met broccolicoulis en zeevruchtenrijst

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 28.5 g
Eiwit 65.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Breng een kookpan lichtgezouten water aan de kook en kook de diepgevroren broccoli gedurende 10 min.

  4. Laat uitlekken en mix tot een gladde puree. Hou een broccoliroosje apart voor de garnering (snij het in fijne sneetjes).

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 2 koppen water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Breng ondertussen de visbouillon aan de kook. Schik er de diepgevroren zeewolffilets in en laat 10 min. gaar koken op een zacht vuurtje. Laat de vis uitlekken en hou de visbouillon apart voor de broccolicoulis.

  9. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de spekblokjes al roerend. Voeg de diepgevroren zeevruchtenmengeling toe en schep goed om. Laat sudderen tot het vocht grotendeels verdampt is. Doe er 1/2 dl room bij en laat wat inkoken.

  10. Giet de gaargekookte rijst af en meng er de gebakken spekblokjes en zeevruchten onder.

  11. Bereid de broccolicoulis: verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Giet er 2 dl van de visbouillon bij en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg 1,5 dl room toe en laat nog wat inkoken. Voeg tot slot de broccoli-puree toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bind indien nodig met wat instantsaus-binder en laat nog even goed doorkoken.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord een zeewolffilets en een bolletje zeevruchtenrijst. Lepel er wat saus rond en leg een sneetje broccoli op de vis als garnituur.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Breng een kookpan lichtgezouten water aan de kook en kook de diepgevroren broccoli gedurende 10 min.

  4. Laat uitlekken en mix tot een gladde puree. Hou een broccoliroosje apart voor de garnering (snij het in fijne sneetjes).

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in 2 koppen water (kooktijd: zie verpakking).

  8. Breng ondertussen de visbouillon aan de kook. Schik er de diepgevroren zeewolffilets in en laat 10 min. gaar koken op een zacht vuurtje. Laat de vis uitlekken en hou de visbouillon apart voor de broccolicoulis.

  9. Verwarm 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de spekblokjes al roerend. Voeg de diepgevroren zeevruchtenmengeling toe en schep goed om. Laat sudderen tot het vocht grotendeels verdampt is. Doe er 1/2 dl room bij en laat wat inkoken.

  10. Giet de gaargekookte rijst af en meng er de gebakken spekblokjes en zeevruchten onder.

  11. Bereid de broccolicoulis: verwarm 1 eetl. olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Giet er 2 dl van de visbouillon bij en laat op een hoog vuur tot 2/3 inkoken. Voeg 1,5 dl room toe en laat nog wat inkoken. Voeg tot slot de broccoli-puree toe en meng goed. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bind indien nodig met wat instantsaus-binder en laat nog even goed doorkoken.

  12. Afwerking:
  13. Schik op elk bord een zeewolffilets en een bolletje zeevruchtenrijst. Lepel er wat saus rond en leg een sneetje broccoli op de vis als garnituur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 644 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 28.5 g
Eiwit 65.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Argento Chardonnay Argentinië Wijn Château les Pourraques A.C. Coteaux Varois

Bekijk het recept digitaal