- Bewaar

- Bewaar
Zeewolf met friszure pepersaus en boterboontjes
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Wijn Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk. Wijn Château Le Peyrat (wit) A.C. Graves Wijn Droge witte bordeaux met subtiel boeket (o.a. amandelen) en een fruitige, licht nerveuze smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de diepgevroren boterboontjes in lichtgezouten kokend water, en kook gaar in ± 15 min.
-
Laat uitlekken. Wikkel in elk sneetje bacon een tiental boontjes.
-
Bereiding:
-
Breng 1/2 L water aan de kook met het blokje visbouillon.
-
Leg er de diepgevroren zeewolffilets in (indien ze te lang zijn, breekt u ze in stukken).
-
Laat ± 10 min. gaar worden op een zacht vuurtje.
-
Voor de saus smelt u 3 eetl. boter in een kookpan. Roer er de bloem door. Laat eventjes bakken en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht van de vis tot u een gladde, niet te dikke saus bekomt (1).
-
Roer er de groenepeperbolletjes en de xeresazijn onder. Klop de eidooier los met 1 eetl. saus en meng onder de rest van de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een brede pan, leg er de rolletjes boontjes in en laat zachtjes verwarmen.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een zeewolffilet en 2 rolletjes boontjes. Lepel er wat saus over en serveer met gebakken aardappeltjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Wijn Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk. Wijn Château Le Peyrat (wit) A.C. Graves Wijn Droge witte bordeaux met subtiel boeket (o.a. amandelen) en een fruitige, licht nerveuze smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Doe de diepgevroren boterboontjes in lichtgezouten kokend water, en kook gaar in ± 15 min.
-
Laat uitlekken. Wikkel in elk sneetje bacon een tiental boontjes.
-
Bereiding:
-
Breng 1/2 L water aan de kook met het blokje visbouillon.
-
Leg er de diepgevroren zeewolffilets in (indien ze te lang zijn, breekt u ze in stukken).
-
Laat ± 10 min. gaar worden op een zacht vuurtje.
-
Voor de saus smelt u 3 eetl. boter in een kookpan. Roer er de bloem door. Laat eventjes bakken en leng al roerend aan met het gezeefde kookvocht van de vis tot u een gladde, niet te dikke saus bekomt (1).
-
Roer er de groenepeperbolletjes en de xeresazijn onder. Klop de eidooier los met 1 eetl. saus en meng onder de rest van de saus. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Smelt 1 eetl. boter in een brede pan, leg er de rolletjes boontjes in en laat zachtjes verwarmen.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een zeewolffilet en 2 rolletjes boontjes. Lepel er wat saus over en serveer met gebakken aardappeltjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Stonecross Sauvignon-Sémillon Zuid-Afrika Wijn Geslaagde combinatie van sauvignon-blancdruiven (frisse zuren) en sémillondruiven (sappig fruit). De wijn heeft een geurig boeket (wit fruit, citrus) en een frisse, fruitige smaak. Geniet van de mollige, zelfs wat vette afdronk. Wijn Château Le Peyrat (wit) A.C. Graves Wijn Droge witte bordeaux met subtiel boeket (o.a. amandelen) en een fruitige, licht nerveuze smaak.