Zeewolf met peperonata en tomaten-mozzarellapuree
Zeewolf met peperonata en tomaten-mozzarellapuree

Zeewolf met peperonata en tomaten-mozzarellapuree

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Energie 2213 kj
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 36.8 g
Suiker 12.5 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 35.3 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Snipper de peterselie, de ui en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Maak de peperonata: verhit 2 el olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak ± 5 min. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met peper en zout. Laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Dep intussen de zeewolffilets droog. Wentel ze door de bloem en schud de overtollige bloem af. Haal de visfilets door de losgeklopte eieren.

  7. Meng de fijngesnipperde peterselie met de geraspte parmezaan, peper en zout. Bestrooi er de zeewolffilets mee.

  8. Verhit 2 à 3 el olijfolie in een braadpan en bak de zeewolf ± 10 min. aan elke kant.

  9. Warm de tomaten-mozzarellapuree op (instructies: zie verpakking).

  10. Verdeel de zeewolffilets over de borden en serveer met de peperonata en de puree. Werk af met het basilicum.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 50 min.
  2. Snipper de peterselie, de ui en het knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  4. Klop de eieren los met een vork.

  5. Maak de peperonata: verhit 2 el olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak ± 5 min. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met peper en zout. Laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  6. Dep intussen de zeewolffilets droog. Wentel ze door de bloem en schud de overtollige bloem af. Haal de visfilets door de losgeklopte eieren.

  7. Meng de fijngesnipperde peterselie met de geraspte parmezaan, peper en zout. Bestrooi er de zeewolffilets mee.

  8. Verhit 2 à 3 el olijfolie in een braadpan en bak de zeewolf ± 10 min. aan elke kant.

  9. Warm de tomaten-mozzarellapuree op (instructies: zie verpakking).

  10. Verdeel de zeewolffilets over de borden en serveer met de peperonata en de puree. Werk af met het basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 529 kcal
Energie 2213 kj
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 8.2 g
Koolhydraat 36.8 g
Suiker 12.5 g
Vezel 9.7 g
Eiwit 35.3 g
Zout 1.2 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches A.O.P. Châteauneuf-du-Pape Bier Chimay Tripel Blond trappistenbier

Bekijk het recept digitaal