- Bewaar

- Bewaar
Zeewolfpasteitje met kreeftensaus
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Tripel Wijn Les Cailloux Chardonnay A.C. Bourgogne Albert Bichot
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesgarnalen ontdooien. Dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot. Leg er de diepgevroren zeewolf in en draai het vuur lager zodat de bouillon niet meer kookt. Laat zo'n 5 à 7 min. garen, afhankelijk van de dikte.
-
Schep de vis er voorzichtig uit en breek in stukjes. Bewaar de visbouillon.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken. Leng aan met kreeftensoep en visbouillon tot een gebonden saus. Blijf roeren. Werk af met lichte room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Voeg de garnalen en de stukjes zeewolf toe. Schep voorzichtig om.
-
Snij intussen het hoedje van de pasteitjes los en verwarm 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schep de bereiding in de warme pasteitjes. Zet het hoedje er weer op.
-
Lepel er eventueel nog wat vissaus rond.
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Tripel Wijn Les Cailloux Chardonnay A.C. Bourgogne Albert Bichot
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Laat diepvriesgarnalen ontdooien. Dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot. Leg er de diepgevroren zeewolf in en draai het vuur lager zodat de bouillon niet meer kookt. Laat zo'n 5 à 7 min. garen, afhankelijk van de dikte.
-
Schep de vis er voorzichtig uit en breek in stukjes. Bewaar de visbouillon.
-
Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken. Leng aan met kreeftensoep en visbouillon tot een gebonden saus. Blijf roeren. Werk af met lichte room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Voeg de garnalen en de stukjes zeewolf toe. Schep voorzichtig om.
-
Snij intussen het hoedje van de pasteitjes los en verwarm 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Schep de bereiding in de warme pasteitjes. Zet het hoedje er weer op.
-
Lepel er eventueel nog wat vissaus rond.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Leffe Tripel Wijn Les Cailloux Chardonnay A.C. Bourgogne Albert Bichot