Zeewolfpasteitje met kreeftensaus
Zeewolfpasteitje met kreeftensaus

Zeewolfpasteitje met kreeftensaus

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 23.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepvriesgarnalen ontdooien. Dep goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot. Leg er de diepgevroren zeewolf in en draai het vuur lager zodat de bouillon niet meer kookt. Laat zo'n 5 à 7 min. garen, afhankelijk van de dikte.

  6. Schep de vis er voorzichtig uit en breek in stukjes. Bewaar de visbouillon.

  7. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken. Leng aan met kreeftensoep en visbouillon tot een gebonden saus. Blijf roeren. Werk af met lichte room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Voeg de garnalen en de stukjes zeewolf toe. Schep voorzichtig om.

  9. Snij intussen het hoedje van de pasteitjes los en verwarm 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Schep de bereiding in de warme pasteitjes. Zet het hoedje er weer op.

  12. Lepel er eventueel nog wat vissaus rond.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat diepvriesgarnalen ontdooien. Dep goed droog.

  4. Bereiding:
  5. Breng de visbouillon aan de kook in een kookpot. Leg er de diepgevroren zeewolf in en draai het vuur lager zodat de bouillon niet meer kookt. Laat zo'n 5 à 7 min. garen, afhankelijk van de dikte.

  6. Schep de vis er voorzichtig uit en breek in stukjes. Bewaar de visbouillon.

  7. Smelt de boter in een kookpot en roer er de bloem door. Laat even bakken. Leng aan met kreeftensoep en visbouillon tot een gebonden saus. Blijf roeren. Werk af met lichte room en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  8. Voeg de garnalen en de stukjes zeewolf toe. Schep voorzichtig om.

  9. Snij intussen het hoedje van de pasteitjes los en verwarm 10 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Schep de bereiding in de warme pasteitjes. Zet het hoedje er weer op.

  12. Lepel er eventueel nog wat vissaus rond.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 22 g
Koolhydraat 16 g
Eiwit 23.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Leffe Tripel Wijn Les Cailloux Chardonnay A.C. Bourgogne Albert Bichot

Bekijk het recept digitaal