- Bewaar

- Bewaar
Zelfgemaakte kroketten met kotelettengebraad en gekaramelliseerde venkel
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Speciaal bier Wijn Aigle Noir Pinot Noir Gérard Bertrand I.G.P Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in plakjes van 1 cm dik. Snipper ook het groen van de venkel fijn.
-
Snipper de teentjes knoflook en de tijm fijn.
-
Meng de helft van het fijngesnipperde knoflook met 1 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde tijm.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er het kotelettengebraad in. Kruid met zwarte peper en zout, en bestrijk met de tijmmengeling. Laat 15 min. garen in de voorverwarmde oven en verlaag daarna de temperatuur naar 175 °C. Laat nog 1 u. 30 min. verder garen.
-
Schil ondertussen de aardappelen, snij in stukjes en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.
-
Pureer de aardappelen. Zorg ervoor dat ze goed zijn fijngestampt en roer er 1 eidooier onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat volledig afkoelen. Doe de puree in een spuitzak en knip er een punt af zodat u een opening hebt van ongeveer 2,5 à 3 cm.
-
Spuit lange worsten van de puree en snij in stukken van ± 5 cm. Haal ze door de bloem.
-
Klop 3 eiwitten goed los in een diep bord.
-
Haal de kroketten eerst door het geklopte eiwit en dan door het paneermeel. Laat even opstijven in de koelkast.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de plakken venkel aan beide kanten mooi goudbruin, samen met het fijngesnipperde venkelgroen. Kruid goed met peper en zout.
-
Voeg de rest van het knoflook toe en bak kort. Lepel er de honing over en laat de venkel karamelliseren.
-
Haal het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes.
-
Bak intussen de kroketten goudbruin in een frituurpan op 180 °C. Leg niet te veel kroketten tegelijk in het mandje, want dan barsten ze sneller open.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Speciaal bier Wijn Aigle Noir Pinot Noir Gérard Bertrand I.G.P Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in plakjes van 1 cm dik. Snipper ook het groen van de venkel fijn.
-
Snipper de teentjes knoflook en de tijm fijn.
-
Meng de helft van het fijngesnipperde knoflook met 1 eetl. olijfolie en de fijngesnipperde tijm.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er het kotelettengebraad in. Kruid met zwarte peper en zout, en bestrijk met de tijmmengeling. Laat 15 min. garen in de voorverwarmde oven en verlaag daarna de temperatuur naar 175 °C. Laat nog 1 u. 30 min. verder garen.
-
Schil ondertussen de aardappelen, snij in stukjes en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.
-
Pureer de aardappelen. Zorg ervoor dat ze goed zijn fijngestampt en roer er 1 eidooier onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat volledig afkoelen. Doe de puree in een spuitzak en knip er een punt af zodat u een opening hebt van ongeveer 2,5 à 3 cm.
-
Spuit lange worsten van de puree en snij in stukken van ± 5 cm. Haal ze door de bloem.
-
Klop 3 eiwitten goed los in een diep bord.
-
Haal de kroketten eerst door het geklopte eiwit en dan door het paneermeel. Laat even opstijven in de koelkast.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de plakken venkel aan beide kanten mooi goudbruin, samen met het fijngesnipperde venkelgroen. Kruid goed met peper en zout.
-
Voeg de rest van het knoflook toe en bak kort. Lepel er de honing over en laat de venkel karamelliseren.
-
Haal het vlees uit de oven en laat 10 min. rusten onder aluminiumfolie. Snij daarna in sneetjes.
-
Bak intussen de kroketten goudbruin in een frituurpan op 180 °C. Leg niet te veel kroketten tegelijk in het mandje, want dan barsten ze sneller open.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Speciaal bier Wijn Aigle Noir Pinot Noir Gérard Bertrand I.G.P Pays d'Oc