Zelfgemaakte madeleines
Zelfgemaakte madeleines

Zelfgemaakte madeleines

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 37.7 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 38.9 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 9.7 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en laat licht afkoelen.

  4. Zeef de bloem.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eieren en de suiker tot een glad schuim dat 3 keer in volume is toegenomen.

  7. Spatel er de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten boter onder. Meng er het vanillearoma en het snuifje zout onder. Laat het beslag 2 u. rusten in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bestrooi een bakvorm voor madeleines licht met bloem en verdeel er het beslag over.

  10. Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Tip

Graag madeleines met een vleugje chocolade? Smelt 100 g chocoladecallets en 2 eetl. room au bain-marie. Doop de punten van de gebakken madeleines in de gesmolten chocoladeroom en laat opstijven.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Smelt de boter in een steelpannetje en laat licht afkoelen.

  4. Zeef de bloem.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eieren en de suiker tot een glad schuim dat 3 keer in volume is toegenomen.

  7. Spatel er de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten boter onder. Meng er het vanillearoma en het snuifje zout onder. Laat het beslag 2 u. rusten in de koelkast.

  8. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  9. Bestrooi een bakvorm voor madeleines licht met bloem en verdeel er het beslag over.

  10. Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Tip

Graag madeleines met een vleugje chocolade? Smelt 100 g chocoladecallets en 2 eetl. room au bain-marie. Doop de punten van de gebakken madeleines in de gesmolten chocoladeroom en laat opstijven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 601 kcal
Vet 37.7 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 54.2 g
Suiker 38.9 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 9.7 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal