- Bewaar

- Bewaar
Zelfgemaakte madeleines
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Smelt de boter in een steelpannetje en laat licht afkoelen.
-
Zeef de bloem.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren en de suiker tot een glad schuim dat 3 keer in volume is toegenomen.
-
Spatel er de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten boter onder. Meng er het vanillearoma en het snuifje zout onder. Laat het beslag 2 u. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi een bakvorm voor madeleines licht met bloem en verdeel er het beslag over.
-
Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Graag madeleines met een vleugje chocolade? Smelt 100 g chocoladecallets en 2 eetl. room au bain-marie. Doop de punten van de gebakken madeleines in de gesmolten chocoladeroom en laat opstijven.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Smelt de boter in een steelpannetje en laat licht afkoelen.
-
Zeef de bloem.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren en de suiker tot een glad schuim dat 3 keer in volume is toegenomen.
-
Spatel er de gezeefde bloem, het amandelpoeder en de gesmolten boter onder. Meng er het vanillearoma en het snuifje zout onder. Laat het beslag 2 u. rusten in de koelkast.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bestrooi een bakvorm voor madeleines licht met bloem en verdeel er het beslag over.
-
Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Graag madeleines met een vleugje chocolade? Smelt 100 g chocoladecallets en 2 eetl. room au bain-marie. Doop de punten van de gebakken madeleines in de gesmolten chocoladeroom en laat opstijven.