Zoete aardappelstoemp met witloof

Zoete aardappelstoemp met witloof

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 5.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil 800 g zoete aardappelen en snij in stukken. Kook gaar gedurende ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een pureestamper.

  3. Snij 600 g witloof in fijne reepjes. Smelt 1 eetl. boter en bak de reepjes witloof gedurende 2 à 3 min. Roer er eetl. grof gemalen mosterd en 2 eetl. ricotta onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  4. Roer onder de aardappelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schil 800 g zoete aardappelen en snij in stukken. Kook gaar gedurende ± 25 min. in lichtgezouten water. Giet af en prak fijn met een pureestamper.

  3. Snij 600 g witloof in fijne reepjes. Smelt 1 eetl. boter en bak de reepjes witloof gedurende 2 à 3 min. Roer er eetl. grof gemalen mosterd en 2 eetl. ricotta onder. Kruid naar smaak met peper en zout.

  4. Roer onder de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 181 kcal
Vet 5.7 g
Koolhydraat 26.3 g
Eiwit 5.9 g

Bekijk het recept digitaal