Zoete bananencrumble
Zoete bananencrumble

Zoete bananencrumble

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 35.4 g
Eiwit 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bananen in schijfjes van 1/2 cm.

  4. Verdeel de koude boter in nootjes en meng ze met uw vingertoppen onder de kaneel en de suiker tot een deeg met grove textuur.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de roomsnoepjes in smelten tot een homogene saus. Leg er de schijfjes banaan in en laat enkele min. sudderen.

  8. Verdeel de schijfjes banaan over 4 individuele ovenschaaltjes en bedek ze met een laag deeg.

  9. Bak de crumble 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer lauw of koud, gewoon zo of met een bolletje ijs.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de bananen in schijfjes van 1/2 cm.

  4. Verdeel de koude boter in nootjes en meng ze met uw vingertoppen onder de kaneel en de suiker tot een deeg met grove textuur.

  5. Bereiding:
  6. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  7. Verwarm de melk op een zacht vuur en laat er de roomsnoepjes in smelten tot een homogene saus. Leg er de schijfjes banaan in en laat enkele min. sudderen.

  8. Verdeel de schijfjes banaan over 4 individuele ovenschaaltjes en bedek ze met een laag deeg.

  9. Bak de crumble 20 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Afwerking:
  11. Serveer lauw of koud, gewoon zo of met een bolletje ijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 342 kcal
Vet 21.2 g
Koolhydraat 35.4 g
Eiwit 2.1 g

Bekijk het recept digitaal