Zoeteaardappel-frittata met paddenstoelen en geitenkaas
Zoeteaardappel-frittata met paddenstoelen en geitenkaas

Zoeteaardappel-frittata met paddenstoelen en geitenkaas

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 20.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 28.4 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (Schil de zoete aardappelen en snij in dunne plakjes.

  3. Scheur de oesterzwammen in repen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij het lente-uitje in ringetjes.

  6. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snij grof.

  8. Snij de geitenkaas in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ovenbestendige pan en roerbak de oesterzwammen en het knoflook 5 min. Haal uit de pan.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de plakjes zoete aardappel 5 min. gaar. Voeg de oesterzwammen en de lente-ui toe en verdeel mooi gelijk over de pan.

  13. Klop de eieren los met de sojadrink en kruid met zwarte peper en zout. Giet over de groenten en bak nog 5 min. Bestrooi met de pistachenoten.

  14. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de frittata 8 à 10 min. bakken tot de bovenkant gestold is.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de geitenkaas over de frittata en bestrooi met het basilicum. Serveer met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (Schil de zoete aardappelen en snij in dunne plakjes.

  3. Scheur de oesterzwammen in repen.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Snij het lente-uitje in ringetjes.

  6. Hak de pistachenoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  7. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum en snij grof.

  8. Snij de geitenkaas in schijfjes.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  11. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ovenbestendige pan en roerbak de oesterzwammen en het knoflook 5 min. Haal uit de pan.

  12. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de plakjes zoete aardappel 5 min. gaar. Voeg de oesterzwammen en de lente-ui toe en verdeel mooi gelijk over de pan.

  13. Klop de eieren los met de sojadrink en kruid met zwarte peper en zout. Giet over de groenten en bak nog 5 min. Bestrooi met de pistachenoten.

  14. Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de frittata 8 à 10 min. bakken tot de bovenkant gestold is.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de geitenkaas over de frittata en bestrooi met het basilicum. Serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 9.3 g
Koolhydraat 20.8 g
Suiker 5.8 g
Vezel 3.3 g
Eiwit 28.4 g
Zout 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Moinette Blond Wijn Mud House Sauvignon Blanc Marlborough - Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal