Zomerquiche met gerookte forel en asperges
Zomerquiche met gerookte forel en asperges

Zomerquiche met gerookte forel en asperges

1 u. 15 min.
Lunch
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 17.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het vel bladerdeeg ontdooien en rol het uit.

  3. Laat diepvriesasperges oppervlakkig ontdooien en dep droog. Of laat de asperges uit de bokaal uitlekken en dep droog.

  4. Snij de asperges tot op 7 cm van de punten in stukjes. Hou de punten opzij.

  5. Hak de dille fijn en snij de kers-tomaatjes in 2.

  6. Snij de gerookte forel in stukken van 2 op 3 cm.

  7. Klop de eieren los. Meng met de verse kaas, het limoensap, de roze bessen, de dille, de forel en de aspergestukjes. Kruid met peper (de forel is gezouten, zout toevoegen is dus niet nodig).

  8. Bereiding:
  9. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de (diepgevroren) garnaaltjes over, en overgiet met het kaasmengsel.

  10. Leg de aspergepunten op de quiche (bv. in stervorm) en versier met de halve kerstomaatjes (snijvlak naar boven). Bestrooi de randen van de quiche met paprikapoeder.

  11. Bak de quiche ± 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de vulling niet meer lopend is (als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen).

  12. Afwerking:
  13. Dien lauw of koud op met een groen slaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het vel bladerdeeg ontdooien en rol het uit.

  3. Laat diepvriesasperges oppervlakkig ontdooien en dep droog. Of laat de asperges uit de bokaal uitlekken en dep droog.

  4. Snij de asperges tot op 7 cm van de punten in stukjes. Hou de punten opzij.

  5. Hak de dille fijn en snij de kers-tomaatjes in 2.

  6. Snij de gerookte forel in stukken van 2 op 3 cm.

  7. Klop de eieren los. Meng met de verse kaas, het limoensap, de roze bessen, de dille, de forel en de aspergestukjes. Kruid met peper (de forel is gezouten, zout toevoegen is dus niet nodig).

  8. Bereiding:
  9. Leg het uitgerolde bladerdeeg met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm) en prik er enkele keren in met een vork. Verdeel er de (diepgevroren) garnaaltjes over, en overgiet met het kaasmengsel.

  10. Leg de aspergepunten op de quiche (bv. in stervorm) en versier met de halve kerstomaatjes (snijvlak naar boven). Bestrooi de randen van de quiche met paprikapoeder.

  11. Bak de quiche ± 55 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven tot de vulling niet meer lopend is (als u er een mes insteekt, moet het er droog uitkomen).

  12. Afwerking:
  13. Dien lauw of koud op met een groen slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 234 kcal
Vet 12 g
Koolhydraat 13.9 g
Eiwit 17.5 g

Bekijk het recept digitaal