Zomerse penne met kerstomaten en mozzarella
Zomerse penne met kerstomaten en mozzarella

Zomerse penne met kerstomaten en mozzarella

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 76 g
Eiwit 21.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflookteentjes, lente-uitjes en peterselie fijn.

  3. Scheur de mozzarella in stukjes.

  4. Snij de kerstomaatjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Doe ondertussen de olijfolie, de kerstomaten, het knoflook, de lenteuitjes en de peterselie in een kookpot en verwarm op een heel zacht vuurtje (niet stoven of sudderen).

  8. Giet de pasta af en meng onmiddellijk onder de opgewarmde tomaatjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de stukjes mozzarella. Serveer met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de knoflookteentjes, lente-uitjes en peterselie fijn.

  3. Scheur de mozzarella in stukjes.

  4. Snij de kerstomaatjes in 2.

  5. Bereiding:
  6. Kook de pasta al dente in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Doe ondertussen de olijfolie, de kerstomaten, het knoflook, de lenteuitjes en de peterselie in een kookpot en verwarm op een heel zacht vuurtje (niet stoven of sudderen).

  8. Giet de pasta af en meng onmiddellijk onder de opgewarmde tomaatjes. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de stukjes mozzarella. Serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 575 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 76 g
Eiwit 21.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terra Vecchia Reserve rosé - Merlot-Nielluccio - I.G.P. de l'Ile de Beauté Skalli - Corsica Wijn Château Petit Roubié - Picpoul de Pinet - A.O.P. Coteaux du Languedoc

Bekijk het recept digitaal