Zuiders pastaslaatje met asperges en gedroogde tomaat
Zuiders pastaslaatje met asperges en gedroogde tomaat

Zuiders pastaslaatje met asperges en gedroogde tomaat

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 40.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 11.5 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aspergepunten in 2.

  3. Trek de blaadjes van de takjes oregano en basilicum en snipper fijn.

  4. Snij de spinazie fijn.

  5. Snij de lente-uitjes fijn.

  6. Rasp de parmezaan in schilfers met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  9. Maak intussen de dressing: meng 3 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten met de oregano en het basilicum. Kruid met peper en zout.

  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Doe de pasta in een serveerschaal en voeg de rauwe aspergepunten, de spinazie, de tomaatjes, de lente-ui, de parmezaan en de pijnboompitten toe. Meng er de kruidendressing onder.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aspergepunten in 2.

  3. Trek de blaadjes van de takjes oregano en basilicum en snipper fijn.

  4. Snij de spinazie fijn.

  5. Snij de lente-uitjes fijn.

  6. Rasp de parmezaan in schilfers met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  9. Maak intussen de dressing: meng 3 eetl. olie uit de verpakking van de halfgedroogde tomaten met de oregano en het basilicum. Kruid met peper en zout.

  10. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  11. Doe de pasta in een serveerschaal en voeg de rauwe aspergepunten, de spinazie, de tomaatjes, de lente-ui, de parmezaan en de pijnboompitten toe. Meng er de kruidendressing onder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 357 kcal
Vet 15.8 g
Verzadigd vet 2.3 g
Koolhydraat 40.5 g
Suiker 3.8 g
Vezel 3.2 g
Eiwit 11.5 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Salento I.G.T. Primitivo Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal