- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse aardappelgratin met feta
Onze drankensuggesties
Wijn Retsina Tsantali Griekenland
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de ui en de knoflook fijn.
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Snij de courgette in dunne schijfjes (vooraf schillen hoeft niet). Doe de schijfjes in een kom en lepel er 2 eetl. olijfolie over. Kruid met 1 eetl. oregano, 1 teentje fijngehakt knoflook, peper en zout. Schep goed om en laat 15 min. marineren.
-
Schil en kook de aardappelen bijna gaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en snij in schijfjes.
-
Mix de feta, de yoghurt, de eieren, de peterselie en de melk met de staafmixer tot een dikke lopende saus. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Stoof de ui en de twee overblijvende teentjes knoflook in 1 eetl. olijfolie.
-
Schep door het paneermeel, samen met 1 eetl. oregano en 1 eetl. rozemarijn.
-
Strijk een brede, platte ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en beleg de bodem met schijfjes courgette, dakpansgewijs geschikt. Kruid met peper en zout en bestrooi met een beetje emmentaler.
-
Schik daarbovenop schijfjes aardappel en tomaat. Kruid met peper en zout en nootmuskaat. Ga zo verder tot alles (behalve een handjevol kaas) opgebruikt is.
-
Overgiet de groenteschotel met de saus en druk wat aan zodat ook de bovenste laag vocht krijgt.
-
Verdeel er het paneermengsel over en de rest van de kaas.
-
Schuif gedurende 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Schakel de laatste minuten ook de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Dien op met een knapperige sla.
Onze drankensuggesties
Wijn Retsina Tsantali Griekenland
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Hak de ui en de knoflook fijn.
-
Snij de tomaten in schijfjes.
-
Snij de courgette in dunne schijfjes (vooraf schillen hoeft niet). Doe de schijfjes in een kom en lepel er 2 eetl. olijfolie over. Kruid met 1 eetl. oregano, 1 teentje fijngehakt knoflook, peper en zout. Schep goed om en laat 15 min. marineren.
-
Schil en kook de aardappelen bijna gaar in lichtgezouten water. Laat afkoelen en snij in schijfjes.
-
Mix de feta, de yoghurt, de eieren, de peterselie en de melk met de staafmixer tot een dikke lopende saus. Kruid met peper en zout.
-
Bereiding:
-
Stoof de ui en de twee overblijvende teentjes knoflook in 1 eetl. olijfolie.
-
Schep door het paneermeel, samen met 1 eetl. oregano en 1 eetl. rozemarijn.
-
Strijk een brede, platte ovenschotel in met 1 eetl. olijfolie en beleg de bodem met schijfjes courgette, dakpansgewijs geschikt. Kruid met peper en zout en bestrooi met een beetje emmentaler.
-
Schik daarbovenop schijfjes aardappel en tomaat. Kruid met peper en zout en nootmuskaat. Ga zo verder tot alles (behalve een handjevol kaas) opgebruikt is.
-
Overgiet de groenteschotel met de saus en druk wat aan zodat ook de bovenste laag vocht krijgt.
-
Verdeel er het paneermengsel over en de rest van de kaas.
-
Schuif gedurende 35 min. in een op 180 °C voorverwarmde oven. Schakel de laatste minuten ook de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.
-
Afwerking:
-
Dien op met een knapperige sla.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Retsina Tsantali Griekenland