Zuiderse graantjessalade met pesto en Milanese schnitzel
Zuiderse graantjessalade met pesto en Milanese schnitzel

Zuiderse graantjessalade met pesto en Milanese schnitzel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 13.1 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 46.3 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij het knoflook in fijne plakjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  7. Snij de courgette in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rode ui en de plakjes knoflook 5 min. Voeg de paprikareepjes toe en laat even mee stoven. Voeg de courgetteblokjes en de halve kerstomaten toe en roerbak 10 min. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  10. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de Milanese schnitzels 7 à 8 min. aan elke kant.

  11. Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de pesto onder de groenten.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de graantjessalade met de kaasschilfers en serveer met de Milanese schnitzels.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 20 min. 1 Snij 100 g courgette in stukjes. Kook samen met 30 g voorgekookte tarwegraantjes en 30 g kerstomaten 15 min. in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper de rode ui fijn.

  4. Snij het knoflook in fijne plakjes.

  5. Snij de kerstomaten in 2.

  6. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  7. Snij de courgette in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een lepel. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot met dikke bodem en stoof de rode ui en de plakjes knoflook 5 min. Voeg de paprikareepjes toe en laat even mee stoven. Voeg de courgetteblokjes en de halve kerstomaten toe en roerbak 10 min. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  10. Smelt intussen de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de Milanese schnitzels 7 à 8 min. aan elke kant.

  11. Kook de tarwegraantjes 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en meng samen met de pesto onder de groenten.

  12. Afwerking:
  13. Bestrooi de graantjessalade met de kaasschilfers en serveer met de Milanese schnitzels.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding 20 min. 1 Snij 100 g courgette in stukjes. Kook samen met 30 g voorgekookte tarwegraantjes en 30 g kerstomaten 15 min. in water. Giet af. 2 Meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 570 kcal
Vet 27.4 g
Verzadigd vet 11.2 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 13.1 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 46.3 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Montefalco D.O.C. Rosso Tenuta Alzatura Umbria - Italië

Bekijk het recept digitaal