- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse groentelasagne
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Sciacarello I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Merlot I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (5 min. + 12 u. marineren)
-
Doe de olijfolie in een schaaltje en leg er het takje tijm en de blaadjes laurier in. Laat 12 u. marineren.
-
Op het moment zelf (35 min.)
-
Snij de aubergine in schijven van ± 1 cm dik en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
-
Snij ondertussen de ui in ringen.
-
Snij de ongeschilde courgette, de tomaten en de mozzarella in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Neem het takje tijm en de blaadjes laurier uit de olijfolie. Zet de gekruide olijfolie opzij.
-
Verdeel de uiringen over de bodem van een ovenschaal en kruid met het basilicum en het bieslook.
-
Bedek met lasagnevellen. Zorg ervoor dat de lasagnevellen mooi naast elkaar liggen. Verdeel er 1/4 van het tomatenvlees met groenten over en een laag aubergineschijfjes. Besprenkel met wat gekruide olijfolie.
-
Bedek opnieuw met lasagnevellen, tomatenvlees met groenten en courgette- en tomatenschijfjes. Besprenkel opnieuw met gekruide olijfolie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatenvlees met groenten.
-
Verdeel de mozzarellaschijfjes over de lasagne.
-
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Sciacarello I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Merlot I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
De dag voordien (5 min. + 12 u. marineren)
-
Doe de olijfolie in een schaaltje en leg er het takje tijm en de blaadjes laurier in. Laat 12 u. marineren.
-
Op het moment zelf (35 min.)
-
Snij de aubergine in schijven van ± 1 cm dik en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenpapier.
-
Snij ondertussen de ui in ringen.
-
Snij de ongeschilde courgette, de tomaten en de mozzarella in schijfjes.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Neem het takje tijm en de blaadjes laurier uit de olijfolie. Zet de gekruide olijfolie opzij.
-
Verdeel de uiringen over de bodem van een ovenschaal en kruid met het basilicum en het bieslook.
-
Bedek met lasagnevellen. Zorg ervoor dat de lasagnevellen mooi naast elkaar liggen. Verdeel er 1/4 van het tomatenvlees met groenten over en een laag aubergineschijfjes. Besprenkel met wat gekruide olijfolie.
-
Bedek opnieuw met lasagnevellen, tomatenvlees met groenten en courgette- en tomatenschijfjes. Besprenkel opnieuw met gekruide olijfolie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatenvlees met groenten.
-
Verdeel de mozzarellaschijfjes over de lasagne.
-
Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Sciacarello I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Merlot I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica