Zuiderse groentelasagne
Zuiderse groentelasagne

Zuiderse groentelasagne

2 u. 10 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 26.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (5 min. + 12 u. marineren)
  3. Doe de olijfolie in een schaaltje en leg er het takje tijm en de blaadjes laurier in. Laat 12 u. marineren.

  4. Op het moment zelf (35 min.)
  5. Snij de aubergine in schijven van ± 1 cm dik en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenpapier.

  6. Snij ondertussen de ui in ringen.

  7. Snij de ongeschilde courgette, de tomaten en de mozzarella in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Neem het takje tijm en de blaadjes laurier uit de olijfolie. Zet de gekruide olijfolie opzij.

  11. Verdeel de uiringen over de bodem van een ovenschaal en kruid met het basilicum en het bieslook.

  12. Bedek met lasagnevellen. Zorg ervoor dat de lasagnevellen mooi naast elkaar liggen. Verdeel er 1/4 van het tomatenvlees met groenten over en een laag aubergineschijfjes. Besprenkel met wat gekruide olijfolie.

  13. Bedek opnieuw met lasagnevellen, tomatenvlees met groenten en courgette- en tomatenschijfjes. Besprenkel opnieuw met gekruide olijfolie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatenvlees met groenten.

  14. Verdeel de mozzarellaschijfjes over de lasagne.

  15. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (5 min. + 12 u. marineren)
  3. Doe de olijfolie in een schaaltje en leg er het takje tijm en de blaadjes laurier in. Laat 12 u. marineren.

  4. Op het moment zelf (35 min.)
  5. Snij de aubergine in schijven van ± 1 cm dik en doe ze in een vergiet. Bestrooi met zout en laat 30 min. uitlekken. Dep ze daarna droog met keukenpapier.

  6. Snij ondertussen de ui in ringen.

  7. Snij de ongeschilde courgette, de tomaten en de mozzarella in schijfjes.

  8. Bereiding:
  9. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  10. Neem het takje tijm en de blaadjes laurier uit de olijfolie. Zet de gekruide olijfolie opzij.

  11. Verdeel de uiringen over de bodem van een ovenschaal en kruid met het basilicum en het bieslook.

  12. Bedek met lasagnevellen. Zorg ervoor dat de lasagnevellen mooi naast elkaar liggen. Verdeel er 1/4 van het tomatenvlees met groenten over en een laag aubergineschijfjes. Besprenkel met wat gekruide olijfolie.

  13. Bedek opnieuw met lasagnevellen, tomatenvlees met groenten en courgette- en tomatenschijfjes. Besprenkel opnieuw met gekruide olijfolie. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laagje tomatenvlees met groenten.

  14. Verdeel de mozzarellaschijfjes over de lasagne.

  15. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet 1 u. 15 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 533 kcal
Vet 24.6 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 26.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Sciacarello I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica Terra Vecchia Réserve - Nielluccio-Merlot I.G.P. Île de Beauté - Skalli - Corsica

Bekijk het recept digitaal