Zuiderse hondstongrolletjes
Zuiderse hondstongrolletjes

Zuiderse hondstongrolletjes

40 min.
Voorgerecht
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 26.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de hondstongfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij elke courgette in de lengte in 6 repen van ongeveer 1/2 cm dik.

  5. Meng de tapenade met het amandelpoeder, het tomatenconcentraat en het ei.

  6. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de courgettereepjes gedurende 3 min. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  9. Plaats op elke hondstongfilet een courgettereepje (op de minst mooie kant) en bestrijk met het tapenademengsel. Rol de filets op en zet vast met een prikkertje.

  10. Plaats de filets in een ovenschotel en giet er de witte wijn en de visbouillon over. Schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Giet het braadvocht in een steelpannetje. Voeg er de fijngesnipperde sjalot en peterselie aan toe en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur. Mix tot een gladde saus en voeg de lichte zure room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verwijder de prikkertjes en serveer 2 rolletjes per bord. Lepel er de saus rond en dien op met een bolletje aardappelpuree of rijst.

Tip

Variant U kan de courgettes door aubergines vervangen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de hondstongfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snij elke courgette in de lengte in 6 repen van ongeveer 1/2 cm dik.

  5. Meng de tapenade met het amandelpoeder, het tomatenconcentraat en het ei.

  6. Snipper de sjalot en de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de courgettereepjes gedurende 3 min. Kruid met peper en zout. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  9. Plaats op elke hondstongfilet een courgettereepje (op de minst mooie kant) en bestrijk met het tapenademengsel. Rol de filets op en zet vast met een prikkertje.

  10. Plaats de filets in een ovenschotel en giet er de witte wijn en de visbouillon over. Schuif gedurende 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  11. Giet het braadvocht in een steelpannetje. Voeg er de fijngesnipperde sjalot en peterselie aan toe en laat tot de helft inkoken op een hevig vuur. Mix tot een gladde saus en voeg de lichte zure room toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verwijder de prikkertjes en serveer 2 rolletjes per bord. Lepel er de saus rond en dien op met een bolletje aardappelpuree of rijst.

Tip

Variant U kan de courgettes door aubergines vervangen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 295 kcal
Vet 17.9 g
Koolhydraat 4 g
Eiwit 26.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn 1492 Chardonnay- Viognier-Chenin Mendoza - Argentinië Deze wijn heeft een strogele kleur en een frisse fruitneus: meloen, ananas en rijpe peer. Zachte florale aanzet, dan soepel, fruitig en charmant. De lichte aciditeit houdt de wijn lekker verfrissend. Wijn Hardys Chardonnay-Sauvignon Blanc Australië Mooie frisse witte wijn met exotische toetsen en citrusaroma's. Vol en rond in de mond. Elegante afdronk met fijne houttoets.

Bekijk het recept digitaal