Zuiderse kalkoenenreepjes met tapenade
Zuiderse kalkoenenreepjes met tapenade

Zuiderse kalkoenenreepjes met tapenade

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 3.7 g
Eiwit 37.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij de aubergine in dobbelsteentjes.

  4. Snij de champignons in vier.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 à 2 eetl. olie uit de tomatenmarinade toe (schep er geen kruiden mee uit, die verbranden te snel). Roerbak de vleesreepjes gedurende 3 à 4 min.

  9. Schep het vlees uit de wok en doe er de aubergineblokjes en de champignons in. Roerbak 2 min.

  10. Voeg de tomatenstukjes en de reepjes gedroogde tomaat toe. Roerbak nog 2 min.

  11. Voeg het vlees opnieuw toe en meng er de tapenade onder. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel een straaltje water toe om het geheel wat smeuïger te maken.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met rijst, risotto of stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het vlees in reepjes (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).

  3. Snij de aubergine in dobbelsteentjes.

  4. Snij de champignons in vier.

  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.

  6. Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de wok en voeg 1 à 2 eetl. olie uit de tomatenmarinade toe (schep er geen kruiden mee uit, die verbranden te snel). Roerbak de vleesreepjes gedurende 3 à 4 min.

  9. Schep het vlees uit de wok en doe er de aubergineblokjes en de champignons in. Roerbak 2 min.

  10. Voeg de tomatenstukjes en de reepjes gedroogde tomaat toe. Roerbak nog 2 min.

  11. Voeg het vlees opnieuw toe en meng er de tapenade onder. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg eventueel een straaltje water toe om het geheel wat smeuïger te maken.

  12. Afwerking:
  13. Dien op met rijst, risotto of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 249 kcal
Vet 9.5 g
Koolhydraat 3.7 g
Eiwit 37.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chergui Domaine des Ouled Thaleb, Vin Gris Marokko Wijn Stonecross Chenin Blanc-Chardonnay Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal