Zuiderse kip in de oven
Zuiderse kip in de oven

Zuiderse kip in de oven

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 777 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 83.6 g
Eiwit 50.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de pruimtomaten in de lengte in 6.

  5. Snij de rode uien in halvemaantjes

  6. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  7. Snipper de blaadjes basilicum fijn.

  8. Snij het knoflook in 2.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kip in een ovenschaal en kruid de binnen- en de buitenkant met het paprikapoeder, peper en zout. Zet de kip 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Voeg de blokjes paprika, de tomaten, de rode uien, de tijm en het knoflook toe aan de ovenschaal. Overgiet met de room en de kippenbouillon en roer er de mosterd onder. Meng goed. Zet nog 40 min. in de warme oven.

  12. Kook ondertussen de trofie liguri gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de tomatentapenade en het basilicum onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de kip in stukken en serveer samen met de groentjes en de pasta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij de pruimtomaten in de lengte in 6.

  5. Snij de rode uien in halvemaantjes

  6. Verwijder de pitten en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  7. Snipper de blaadjes basilicum fijn.

  8. Snij het knoflook in 2.

  9. Bereiding:
  10. Leg de kip in een ovenschaal en kruid de binnen- en de buitenkant met het paprikapoeder, peper en zout. Zet de kip 20 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Voeg de blokjes paprika, de tomaten, de rode uien, de tijm en het knoflook toe aan de ovenschaal. Overgiet met de room en de kippenbouillon en roer er de mosterd onder. Meng goed. Zet nog 40 min. in de warme oven.

  12. Kook ondertussen de trofie liguri gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de tomatentapenade en het basilicum onder.

  13. Afwerking:
  14. Snij de kip in stukken en serveer samen met de groentjes en de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 777 kcal
Vet 26.2 g
Koolhydraat 83.6 g
Eiwit 50.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier

Bekijk het recept digitaal