Zuiderse ovenschotel met aubergine en gehakt
Zuiderse ovenschotel met aubergine en gehakt

Zuiderse ovenschotel met aubergine en gehakt

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 37 g
Suiker 15.6 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 35.6 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik.

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 4 min. Kruid met peper en zout.

  9. Haal uit de pan en verdeel over een ovenschaal.

  10. Bak het gehakt 5 min. in dezelfde pan, zonder extra vetstof. Maak los met een vork en verdeel over de aardappelen.

  11. Giet 1/3 van de kerstomatensalsa over het gehakt en leg er een laagje aubergineplakjes op. Herhaal tot de aubergineplakjes op zijn en eindig met de kerstomatensalsa. Leg er de kerstomaten (met de snijkant naar boven) en de mozzarellaplakjes op.

  12. Zet 10 à 12 min. in de hete oven.

  13. Meng intussen 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder de rucola. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de ovenschotel met het rucolaslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik.

  3. Snij de kerstomaten in 2.

  4. Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakjes.

  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Bereiding:
  7. Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 4 min. Kruid met peper en zout.

  9. Haal uit de pan en verdeel over een ovenschaal.

  10. Bak het gehakt 5 min. in dezelfde pan, zonder extra vetstof. Maak los met een vork en verdeel over de aardappelen.

  11. Giet 1/3 van de kerstomatensalsa over het gehakt en leg er een laagje aubergineplakjes op. Herhaal tot de aubergineplakjes op zijn en eindig met de kerstomatensalsa. Leg er de kerstomaten (met de snijkant naar boven) en de mozzarellaplakjes op.

  12. Zet 10 à 12 min. in de hete oven.

  13. Meng intussen 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder de rucola. Kruid met peper en zout.

  14. Afwerking:
  15. Serveer de ovenschotel met het rucolaslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 664 kcal
Vet 40.1 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 37 g
Suiker 15.6 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 35.6 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence

Bekijk het recept digitaal