- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse ovenschotel met aubergine en gehakt
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 4 min. Kruid met peper en zout.
-
Haal uit de pan en verdeel over een ovenschaal.
-
Bak het gehakt 5 min. in dezelfde pan, zonder extra vetstof. Maak los met een vork en verdeel over de aardappelen.
-
Giet 1/3 van de kerstomatensalsa over het gehakt en leg er een laagje aubergineplakjes op. Herhaal tot de aubergineplakjes op zijn en eindig met de kerstomatensalsa. Leg er de kerstomaten (met de snijkant naar boven) en de mozzarellaplakjes op.
-
Zet 10 à 12 min. in de hete oven.
-
Meng intussen 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder de rucola. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de ovenschotel met het rucolaslaatje.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Laat de mozzarella uitlekken en snij in plakjes.
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier. Kruid met de Italiaanse kruidenmix en besprenkel met 3 eetl. olijfolie. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de aardappelblokjes 4 min. Kruid met peper en zout.
-
Haal uit de pan en verdeel over een ovenschaal.
-
Bak het gehakt 5 min. in dezelfde pan, zonder extra vetstof. Maak los met een vork en verdeel over de aardappelen.
-
Giet 1/3 van de kerstomatensalsa over het gehakt en leg er een laagje aubergineplakjes op. Herhaal tot de aubergineplakjes op zijn en eindig met de kerstomatensalsa. Leg er de kerstomaten (met de snijkant naar boven) en de mozzarellaplakjes op.
-
Zet 10 à 12 min. in de hete oven.
-
Meng intussen 1 eetl. olijfolie en de balsamicoazijn onder de rucola. Kruid met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de ovenschotel met het rucolaslaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Vallon des Glauges A.O.P. Coteaux d'Aix-en-Provence