- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse ovenschotel met rundvlees en komijn
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Dieprode rhônewijn uit het wijndorp Rasteau. Het geurenboeket is fruitig en goed gestructureerd. Geniet van zijn krachtige smaak, gedragen door pittig fruit en een aangename kruidigheid. Wijn Adobe Carmenére Reserva Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven. Hij heeft een intense rode kleur, aroma's van fruit en paprika en een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaten in schijfjes van 1,5 cm dik.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines in kleine gelijke blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de uien fijn en pers het knoflook.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Meng het runderstoofvlees in een grote ovenschotel met de blokjes courgette en aubergine, de stukken aardappel, de fijngesnipperde uien, het geperste knoflook, de fijngesnipperde peterselie, en de olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, komijn, peper en zout.
-
Schik hierop een laag tomatenschijven en overgiet met 1 dl water.
-
Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat 1 u. 30 min. gaar worden in een op 180 °C voorverwarmde oven. Schud de schotel af en toe voorzichtig heen en weer.
-
Verwijder de folie en verdeel de boter in nootjes over de schotel. Laat nog 15 à 25 min. verder gaar worden. Het kookvocht is ingedikt en het vlees is gaar.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje
vooraf klaar Deze schotel kan u volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 3.
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Dieprode rhônewijn uit het wijndorp Rasteau. Het geurenboeket is fruitig en goed gestructureerd. Geniet van zijn krachtige smaak, gedragen door pittig fruit en een aangename kruidigheid. Wijn Adobe Carmenére Reserva Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven. Hij heeft een intense rode kleur, aroma's van fruit en paprika en een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de tomaten in schijfjes van 1,5 cm dik.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de aubergines in kleine gelijke blokjes.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de uien fijn en pers het knoflook.
-
Snipper de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Meng het runderstoofvlees in een grote ovenschotel met de blokjes courgette en aubergine, de stukken aardappel, de fijngesnipperde uien, het geperste knoflook, de fijngesnipperde peterselie, en de olijfolie. Kruid met Provençaalse kruiden, komijn, peper en zout.
-
Schik hierop een laag tomatenschijven en overgiet met 1 dl water.
-
Dek de schotel af met aluminiumfolie en laat 1 u. 30 min. gaar worden in een op 180 °C voorverwarmde oven. Schud de schotel af en toe voorzichtig heen en weer.
-
Verwijder de folie en verdeel de boter in nootjes over de schotel. Laat nog 15 à 25 min. verder gaar worden. Het kookvocht is ingedikt en het vlees is gaar.
-
Afwerking:
-
Serveer met een slaatje
vooraf klaar Deze schotel kan u volledig vooraf klaarmaken tot en met stap 3.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Les Hauts Rocs Rasteau A.C. Côtes du Rhône Villages Dieprode rhônewijn uit het wijndorp Rasteau. Het geurenboeket is fruitig en goed gestructureerd. Geniet van zijn krachtige smaak, gedragen door pittig fruit en een aangename kruidigheid. Wijn Adobe Carmenére Reserva Chili Krachtige wijn van biologisch geteelde druiven. Hij heeft een intense rode kleur, aroma's van fruit en paprika en een lange, vlezige smaak die de mond mooi vult. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!