Zuiderse pasta met quorngehakt
Zuiderse pasta met quorngehakt

Zuiderse pasta met quorngehakt

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 63.6 g
Eiwit 28 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pel eventueel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze vooraf 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in blokjes.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot 1 min.

  6. Voeg het (diepgevroren) quorngehakt toe en breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix. Meng goed.

  7. Voeg de blokjes tomaat en paprika toe en laat 6 min. al roerend gaar worden.

  8. Doe er de pesto bij, neem van het vuur en meng goed dooreen.

  9. Roer de saus onder de pasta en serveer onmiddellijk.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Pel eventueel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze vooraf 10 sec. onderdompelt in kokend water). Snij in blokjes.

  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en hou warm.

  5. Verhit ondertussen de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot 1 min.

  6. Voeg het (diepgevroren) quorngehakt toe en breng op smaak met de Italiaanse kruidenmix. Meng goed.

  7. Voeg de blokjes tomaat en paprika toe en laat 6 min. al roerend gaar worden.

  8. Doe er de pesto bij, neem van het vuur en meng goed dooreen.

  9. Roer de saus onder de pasta en serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 565 kcal
Vet 20.5 g
Koolhydraat 63.6 g
Eiwit 28 g

Bekijk het recept digitaal