Zuiderse visgratin met wijting
Zuiderse visgratin met wijting

Zuiderse visgratin met wijting

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 30.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.

  6. Snipper het basilicum fijn.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.

  8. Meng de geraspte parmezaan met de panko en kruid met peper.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de courgettestaafjes toe en bak nog 5 min. Kruid met Italiaanse kruidenmix, peper en zout, en doe er de helft van het basilicum bij. Doe de groenten in een ovenschaal en overgiet met de lichte room.

  12. Leg de wijtingfilets boven op de courgettestaafjes. Bestrooi met de pankomengeling en kruid met peper.

  13. Zet de ovenschaal 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de visgratin met de rest van het fijngesnipperde basilicum. Serveer met de puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  5. Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.

  6. Snipper het basilicum fijn.

  7. Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.

  8. Meng de geraspte parmezaan met de panko en kruid met peper.

  9. Bereiding:
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  11. Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de courgettestaafjes toe en bak nog 5 min. Kruid met Italiaanse kruidenmix, peper en zout, en doe er de helft van het basilicum bij. Doe de groenten in een ovenschaal en overgiet met de lichte room.

  12. Leg de wijtingfilets boven op de courgettestaafjes. Bestrooi met de pankomengeling en kruid met peper.

  13. Zet de ovenschaal 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.

  14. Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de visgratin met de rest van het fijngesnipperde basilicum. Serveer met de puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 378 kcal
Vet 10.6 g
Koolhydraat 39.6 g
Eiwit 30.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal