- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse visgratin met wijting
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.
-
Snipper het basilicum fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.
-
Meng de geraspte parmezaan met de panko en kruid met peper.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de courgettestaafjes toe en bak nog 5 min. Kruid met Italiaanse kruidenmix, peper en zout, en doe er de helft van het basilicum bij. Doe de groenten in een ovenschaal en overgiet met de lichte room.
-
Leg de wijtingfilets boven op de courgettestaafjes. Bestrooi met de pankomengeling en kruid met peper.
-
Zet de ovenschaal 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de visgratin met de rest van het fijngesnipperde basilicum. Serveer met de puree.
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de aardappelen en snij in stukken.
-
Snipper de sjalotten en de knoflookteentjes fijn.
-
Snipper het basilicum fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes in staafjes.
-
Meng de geraspte parmezaan met de panko en kruid met peper.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de courgettestaafjes toe en bak nog 5 min. Kruid met Italiaanse kruidenmix, peper en zout, en doe er de helft van het basilicum bij. Doe de groenten in een ovenschaal en overgiet met de lichte room.
-
Leg de wijtingfilets boven op de courgettestaafjes. Bestrooi met de pankomengeling en kruid met peper.
-
Zet de ovenschaal 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Kook intussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de visgratin met de rest van het fijngesnipperde basilicum. Serveer met de puree.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hoegaarden Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy