- Bewaar

- Bewaar
Zuiderse zeevruchtenrisotto
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
-
Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de frutti di mare, de paprikareepjes en de saffraan toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.
-
Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot en het knoflook glazig.
-
Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.
-
Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de frutti di mare, de paprikareepjes en de saffraan toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.
-
Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.