Zuiderse zeevruchtenrisotto
Zuiderse zeevruchtenrisotto

Zuiderse zeevruchtenrisotto

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 25.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot en het knoflook glazig.

  4. Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.

  5. Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de frutti di mare, de paprikareepjes en de saffraan toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.

  6. Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Smelt de boter in een grote kookpan (liefst met dikke bodem om aanbakken te voorkomen). Stoof de sjalot en het knoflook glazig.

  4. Voeg de rijst toe en stoof al roerend tot hij doorschijnend wordt.

  5. Blus met de witte wijn. Laat afgedekt pruttelen op een zacht vuurtje. Wanneer de wijn opgenomen is door de rijst voegt u de frutti di mare, de paprikareepjes en de saffraan toe. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe, zodat de rijst die geleidelijk kan opnemen en smeuïg kan worden. Laat ± 20 min. sudderen. Kruid naar smaak met peper.

  6. Neem van het vuur en laat nog 5 à 10 min rusten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 55 g
Eiwit 25.4 g

Bekijk het recept digitaal