- Bewaar

- Bewaar
Zwart-witte kerststronk
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
min.
-
Rasp de chocolade.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en voeg al roerend de suiker toe. Blijf kloppen tot u een glanzend mengsel hebt.
-
Roer de eidooiers los met een vork en meng er een lepel stijfgeklopt eiwit onder. Roer de eidooiermengeling voorzichtig onder de rest van het stijfgeklopt eiwit.
-
Meng 60 g bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder.
-
Zeef de bloemmengeling boven het eiermengsel en roer voorzichtig.
-
Beboter een rechthoekige cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het beslag in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen.
-
Klop intussen de room stijf en voeg de mascarpone en de bloemsuiker toe. Zet in de koelkast.
-
Afwerking:
-
à 15 min.
-
Snij de biscuit horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk het onderste deel met de confituur en leg er de tweede biscuitlaag op. Bestrijk nu met een deel van de mascarponemengeling en leg er de derde biscuitlaag op.
-
Werk de bovenkant af met de rest van de mascarpone en versier met de geraspte chocolade.
Deze kerststronk is op basis van room, bewaar hem dus in de koelkast.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
min.
-
Rasp de chocolade.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 175 °C.
-
Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten stijf en voeg al roerend de suiker toe. Blijf kloppen tot u een glanzend mengsel hebt.
-
Roer de eidooiers los met een vork en meng er een lepel stijfgeklopt eiwit onder. Roer de eidooiermengeling voorzichtig onder de rest van het stijfgeklopt eiwit.
-
Meng 60 g bloem met het maïszetmeel en het bakpoeder.
-
Zeef de bloemmengeling boven het eiermengsel en roer voorzichtig.
-
Beboter een rechthoekige cakevorm en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet er het beslag in en bak 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat de biscuit afkoelen.
-
Klop intussen de room stijf en voeg de mascarpone en de bloemsuiker toe. Zet in de koelkast.
-
Afwerking:
-
à 15 min.
-
Snij de biscuit horizontaal in 3 gelijke schijven. Bestrijk het onderste deel met de confituur en leg er de tweede biscuitlaag op. Bestrijk nu met een deel van de mascarponemengeling en leg er de derde biscuitlaag op.
-
Werk de bovenkant af met de rest van de mascarpone en versier met de geraspte chocolade.
Deze kerststronk is op basis van room, bewaar hem dus in de koelkast.