Boterkoekjes met vanilletopping en rood fruit
Boterkoekjes met vanilletopping en rood fruit

Boterkoekjes met vanilletopping en rood fruit

2 u.
Tussendoortje
30 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Mix de boter en de suiker tot een romige massa.

  2. Voeg het ei, het bakpoeder en de bloem toe. Kneed tot een egaal deeg.

  3. Verdeel het deeg in 2 en rol elk deel in een worst (Ø 5 cm). Rol in bakpapier en leg minstens 2 u. in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij intussen de aardbeien in stukjes.

  6. Snij de worsten in schijfjes van ± 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Leg de koekjes op een rooster en laat afkoelen.

  8. Spuit op elk koekje een beetje vanilletopping en versier met de frambozen en stukjes aardbei.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Mix de boter en de suiker tot een romige massa.

  2. Voeg het ei, het bakpoeder en de bloem toe. Kneed tot een egaal deeg.

  3. Verdeel het deeg in 2 en rol elk deel in een worst (Ø 5 cm). Rol in bakpapier en leg minstens 2 u. in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Snij intussen de aardbeien in stukjes.

  6. Snij de worsten in schijfjes van ± 1 cm en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 12 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Leg de koekjes op een rooster en laat afkoelen.

  8. Spuit op elk koekje een beetje vanilletopping en versier met de frambozen en stukjes aardbei.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 102 kcal
Vet 4.6 g
Koolhydraat 14.1 g
Eiwit 1 g

Bekijk het recept digitaal