Gebakken rijst met varkensescalope
Gebakken rijst met varkensescalope

Gebakken rijst met varkensescalope

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 48.2 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes. Snij de champignons in 4.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Klop intussen de eieren los met een vork. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de varkensescalopes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in fijne reepjes.

  7. Verhit 1/3 van de olijfolie in een (wok)pan en roerbak de eieren. Haal uit de pan en hou apart.

  8. Verhit 1/3 van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de helft van de lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de champignons, de wokgroenten en de paprika toe en roerbak nog 7 à 8 min. Doe er de laatste 5 min. de diepgevroren erwten bij.

  9. Voeg de rijst, de varkensreepjes, de eieren, de gember, de koriander en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout en laat nog even opwarmen. Werk af met de rest van de lente-uitjes en een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes. Snij de champignons in 4.

  3. Snipper de lente-uitjes fijn. Schil de gember en rasp fijn.

  4. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Klop intussen de eieren los met een vork. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan en bak de varkensescalopes 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in fijne reepjes.

  7. Verhit 1/3 van de olijfolie in een (wok)pan en roerbak de eieren. Haal uit de pan en hou apart.

  8. Verhit 1/3 van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de helft van de lente-uitjes 1 à 2 min. Voeg de champignons, de wokgroenten en de paprika toe en roerbak nog 7 à 8 min. Doe er de laatste 5 min. de diepgevroren erwten bij.

  9. Voeg de rijst, de varkensreepjes, de eieren, de gember, de koriander en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout en laat nog even opwarmen. Werk af met de rest van de lente-uitjes en een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 615 kcal
Vet 18.9 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 60 g
Suiker 8.9 g
Vezel 6.3 g
Eiwit 48.2 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bekijk het recept digitaal