Krieltjespapillot met guacamole en zure room
Krieltjespapillot met guacamole en zure room

Krieltjespapillot met guacamole en zure room

35 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Energie 908 kj
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 3.6 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)

    Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  2. Pers het knoflook en meng met de olijfolie en de oregano. Meng onder de krieltjes. Kruid met peper en zout.

  3. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel er de krieltjes en de bruschettadip over. Vouw goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen.

  4. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  5. Bak de papillotten 15 min. op een hete barbecue. Serveer met de guacamole en de zure room.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de papillotten 15 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)

    Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en kook 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in 2.

  2. Pers het knoflook en meng met de olijfolie en de oregano. Meng onder de krieltjes. Kruid met peper en zout.

  3. Neem 4 vellen aluminiumfolie en leg er telkens een vel bakpapier op. Verdeel er de krieltjes en de bruschettadip over. Vouw goed dicht zodat er geen stoom kan ontsnappen.

  4. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  5. Bak de papillotten 15 min. op een hete barbecue. Serveer met de guacamole en de zure room.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de papillotten 15 min. in een voorverwarmde oven, op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 217 kcal
Energie 908 kj
Vet 10.5 g
Verzadigd vet 2.6 g
Koolhydraat 24.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 3.5 g
Eiwit 3.6 g
Zout 1.1 g
natrium 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Hardy's `Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal