Krieltjessalade met radijs en tuinkers
Krieltjessalade met radijs en tuinkers

Krieltjessalade met radijs en tuinkers

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Energie 674 kj
Vet 3.4 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 2.3 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in 2.

  3. Snij intussen de radijzen in schijfjes. Snipper de rode ui en de dille fijn. Pers de citroen. Pluk de tuinkers.

  4. Maak de yoghurtvinaigrette: meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de aardappelen met de vinaigrette en schep er de rode ui, de schijfjes radijs, de dille en de helft van de tuinkers onder.

  6. Werk af met de rest van de tuinkers.

Tip
Slecht weer?

Je kan deze salade ook serveren met een gekookt eitje, wat tonijn of makreel. Liever vlees? Meng dan wat kippenreepjes of gekookte hamblokjes door de salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook ze ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat afkoelen en snij in 2.

  3. Snij intussen de radijzen in schijfjes. Snipper de rode ui en de dille fijn. Pers de citroen. Pluk de tuinkers.

  4. Maak de yoghurtvinaigrette: meng de Griekse yoghurt met het citroensap en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  5. Meng de aardappelen met de vinaigrette en schep er de rode ui, de schijfjes radijs, de dille en de helft van de tuinkers onder.

  6. Werk af met de rest van de tuinkers.

Tip
Slecht weer?

Je kan deze salade ook serveren met een gekookt eitje, wat tonijn of makreel. Liever vlees? Meng dan wat kippenreepjes of gekookte hamblokjes door de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Energie 674 kj
Vet 3.4 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 26.5 g
Suiker 2.3 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 4.5 g
Zout 0.1 g
natrium 0 g

Bekijk het recept digitaal