Torentje van peperkoek, pens en appel
Torentje van peperkoek, pens en appel

Torentje van peperkoek, pens en appel

20 min.
Aperitiefhapje
16 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 6.4 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 12.9 g
Suiker 6.7 g
Vezel 1 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij elke pens in 8 gelijke schijfjes.

  3. Steek 16 cirkeltjes ter grootte van de schijfjes pens uit de peperkoek met een uitsteekvormpje of een glaasje.

  4. Snij de ongeschilde appelen in schijven van 1 cm dik en steek er ook 16 cirkeltjes uit ter grootte van de schijfjes pens.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelcirkeltjes 1 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de schijfjes pens 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.

  7. Maak 16 torentjes met telkens 1 cirkeltje peperkoek, 1 schijfje witte pens, 1 appelcirkeltje en 1 schijfje zwarte pens. Werk af met een blaadje platte peterselie en steek vast met een mooi prikkertje.

  8. Afwerking:
  9. Serveer lauw of koud.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij elke pens in 8 gelijke schijfjes.

  3. Steek 16 cirkeltjes ter grootte van de schijfjes pens uit de peperkoek met een uitsteekvormpje of een glaasje.

  4. Snij de ongeschilde appelen in schijven van 1 cm dik en steek er ook 16 cirkeltjes uit ter grootte van de schijfjes pens.

  5. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelcirkeltjes 1 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de schijfjes pens 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.

  7. Maak 16 torentjes met telkens 1 cirkeltje peperkoek, 1 schijfje witte pens, 1 appelcirkeltje en 1 schijfje zwarte pens. Werk af met een blaadje platte peterselie en steek vast met een mooi prikkertje.

  8. Afwerking:
  9. Serveer lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 131 kcal
Vet 6.4 g
Verzadigd vet 2.8 g
Koolhydraat 12.9 g
Suiker 6.7 g
Vezel 1 g
Eiwit 4.8 g
Zout 0.6 g

Bekijk het recept digitaal