- Bewaar

- Bewaar
Torentje van peperkoek, pens en appel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij elke pens in 8 gelijke schijfjes.
-
Steek 16 cirkeltjes ter grootte van de schijfjes pens uit de peperkoek met een uitsteekvormpje of een glaasje.
-
Snij de ongeschilde appelen in schijven van 1 cm dik en steek er ook 16 cirkeltjes uit ter grootte van de schijfjes pens.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelcirkeltjes 1 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de schijfjes pens 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.
-
Maak 16 torentjes met telkens 1 cirkeltje peperkoek, 1 schijfje witte pens, 1 appelcirkeltje en 1 schijfje zwarte pens. Werk af met een blaadje platte peterselie en steek vast met een mooi prikkertje.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij elke pens in 8 gelijke schijfjes.
-
Steek 16 cirkeltjes ter grootte van de schijfjes pens uit de peperkoek met een uitsteekvormpje of een glaasje.
-
Snij de ongeschilde appelen in schijven van 1 cm dik en steek er ook 16 cirkeltjes uit ter grootte van de schijfjes pens.
-
Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak de appelcirkeltjes 1 min. aan elke kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde pan en bak de schijfjes pens 1 à 2 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper.
-
Maak 16 torentjes met telkens 1 cirkeltje peperkoek, 1 schijfje witte pens, 1 appelcirkeltje en 1 schijfje zwarte pens. Werk af met een blaadje platte peterselie en steek vast met een mooi prikkertje.
-
Afwerking:
-
Serveer lauw of koud.