Kalfsvlees

kalfsvlees_nl.png

Belgisch en van uitstekende kwaliteit

Het kalfsvlees van Colruyt is 100 % Belgisch. De lokale kwekers hebben veel aandacht voor het welzijn van hun dieren, waardoor het vlees ook beter wordt. In de winkels zorgen gediplomeerde beenhouwers ervoor dat alleen de beste stukken in de koeltoog van je beenhouwerij belanden. 

Voor jou geselecteerd

Het kalfsvlees bij Colruyt is 100 % Belgisch en voldoet aan de strenge eisen van het lastenboek. Onze aankoper let bij zijn selectie o.a. op het gewicht en de kleur van het kalfsvlees.

Alleen het beste vlees

Vakmannen controleren en versnijden het vlees in onze vleesverwerkende centrale. Daarna vertrekt het in gekoelde vrachtwagens naar de winkels. Daar zorgen gediplomeerde beenhouwers ervoor dat alleen de beste stukken in de koeltoog van je beenhouwerij belanden.

Smaakvol kalfsvlees

Kalfsvlees is mager tot heel mager vlees met een zachte, verfijnde smaak. Het is rijk aan eiwitten en is een goede leverancier van B-vitaminen (vooral van B3 en B12) en van selenium en zink. 

Licht rosé op z'n best

Kalfsvlees smaakt het beste als het licht rosé gebakken wordt. Serveer met een zacht roomsausje en vermijd sterke kruiden. Het past ook perfect in klassieke Italiaanse bereidingen (ossobuco, saltimbocca) én in de moderne keuken (bv. wokgerechten). 

Het verschil tussen kalfs- en rundvlees

Kalfsvlees is afkomstig van een jong rund. Volgens een Europese verordening mag het rund niet ouder zijn dan 8 maanden wanneer het geslacht wordt. Jonge runderen hebben relatief weinig bindweefsel, waardoor het vlees licht verteerbaar is. Zo is kalfsvlees mals, sappig en blank van kleur. Het is fijner van structuur en heeft een zachtere smaak dan rundvlees.

Recepten met kalfsvlees

Ons kookteam maakte voor jou deze snelle, makkelijke en evenwichtige recepten, goedgekeurd door onze voedingsdeskundigen. Inspiratie? Die vind je hier!