Nauwe samenwerking met Belgische veehouders voor smaakvol rundvlees
Voor 35 % van het rundvleesaanbod werkt Colruyt rechtstreeks samen met producentenorganisaties, en dat biedt zeker een meerwaarde. We vertellen u daar graag wat meer over.
Samenwerken met producentenorganisaties
Samen bereiken we meer
Kwalitatief rundvlees
Meerwaarde door directe samenwerking
Waarom kiezen voor ons verse rundvlees?
Belgisch
Het rundvlees bij Colruyt is 100 % Belgisch. De dieren worden hier geboren, gekweekt en grootgebracht. Al ons rundvlees voldoet bovendien aan de kwaliteitsstandaard van Belbeef. Alle betrokken partijen (kweker/mester, slachthuis, versnijder) worden dus van dichtbij opgevolgd. Als Belgisch bedrijf steunen we graag producenten van bij ons, en dan voornamelijk kleinere, lokale kwekers. Door de nauwe samenwerking kunnen we de oorsprong van het vlees perfect traceren.
Ruime keuze
We kopen volledige karkassen in en zetten ons in om het vlees zo optimaal mogelijk te benutten. In ons assortiment vindt u dan ook verschillende soorten rundvlees. De steak is een van de bekendste soorten, maar u kan ook genieten van rosbief, stoofvlees of wokvlees. Daarbovenop bieden we verschillende bereidingen aan, zoals hamburgers, worst, gehakt of filet americain. Er is voor elk wat wils.
Rassen
Het grootste deel van het rundvlees in de beenhouwerij van Colruyt is Belgisch witblauw. Het is een voordelig ras waarvan we bovendien voldoende vlees kunnen halen om onze beenhouwerijen te vullen. Het vlees is lekker en erg zacht en mals. Andere voordelen: het rund zet voer makkelijk om in lichaamsgewicht en het vlees is een bron van eiwitten. In verhouding met andere rassen heeft ons Belgisch witblauw bovendien een kleine ecologische voetafdruk.
Wist u dat?
- Al het vlees dat we aankopen, wordt zorgvuldig geselecteerd op basis van onze selectiecriteria. In onze eigen vleesverwerkende centrale wordt het vlees vervolgens ontbeend en versneden.
- De kwaliteitseisen zijn vastgelegd in ons lastenboek. Daarin zijn onder andere strikte eisen opgenomen over voedselveiligheid, tracering en dierenwelzijn. In iedere stap van het proces (kweker, slachthuis, versnijden ...) zijn er controles.