Nauwe samenwerking met Belgische veehouders voor smaakvol rundvlees

Voor 35 % van het rundvleesaanbod werkt Colruyt rechtstreeks samen met producentenorganisaties, en dat biedt zeker een meerwaarde. We vertellen u daar graag wat meer over.

Belgisch rundsvlees
rundsvlees-boer.png

Samenwerken met producentenorganisaties

Een producentenorganisatie is een coöperatie die Belgische, familiale en zelfstandige landbouwers samenbrengt. Het doel is dat zij als groep kunnen onderhandelen over o.a. de productie en prijs van hun producten. Colruyt heeft rechtstreeks contact met de producentenorganisaties, zo wordt de keten meer direct en transparant. Daarnaast krijgen veehouders meer stabiliteit en financiële zekerheid. Ze hebben de garantie dat Colruyt een bepaalde hoeveelheid rundvlees per week koopt tegen een correcte prijs.
beenhouwerij_rundvlees_transparantie.png

Samen bereiken we meer

Dankzij de samenwerking met meer dan 200 rundveehouders kunnen we meer kennis uitwisselen met veehouders en een vertrouwensrelatie opbouwen. We weten waar ons rundvlees vandaan komt en dat zorgt voor nog meer transparantie in de vleessector.
rundsvlees-cow-love.png

Kwalitatief rundvlees

Bovendien hebben we meer impact op de kwaliteit van het rundvlees dat we aanbieden in onze winkels en kunnen we beter inspelen op de wensen van onze klanten. Dankzij de structurele samenwerking beogen we een meer duurzame productie van rundvlees met een betere kwaliteit. Dat betekent dat de veehouders maximaal werken met lokaal geteelde voedergewassen om hun dieren optimaal te voederen. Zo kan u zeker zijn van een lekker en kwaliteitsvol geproduceerd stukje rundvlees op uw bord.
beenhouwerij_rundvlees_samenwerking.png

Meerwaarde door directe samenwerking

Daarnaast komt een groot deel van ons rundvlees nog via de gewone voedselketen, waarbij wel tussenschakels aanwezig zijn. Het is niet de bedoeling om deze ketens te schrappen, maar om de meerwaarde uit onze directe samenwerking in te zetten voor de hele keten.

Waarom kiezen voor ons verse rundvlees?

Belgisch

Het rundvlees bij Colruyt is 100 % Belgisch. De dieren worden hier geboren, gekweekt en grootgebracht. Al ons rundvlees voldoet bovendien aan de kwaliteitsstandaard van Belbeef. Alle betrokken partijen (kweker/mester, slachthuis, versnijder) worden dus van dichtbij opgevolgd. Als Belgisch bedrijf steunen we graag producenten van bij ons, en dan voornamelijk kleinere, lokale kwekers. Door de nauwe samenwerking kunnen we de oorsprong van het vlees perfect traceren.

Ruime keuze

We kopen volledige karkassen in en zetten ons in om het vlees zo optimaal mogelijk te benutten. In ons assortiment vindt u dan ook verschillende soorten rundvlees. De steak is een van de bekendste soorten, maar u kan ook genieten van rosbief, stoofvlees of wokvlees. Daarbovenop bieden we verschillende bereidingen aan, zoals hamburgers, worst, gehakt of filet americain. Er is voor elk wat wils.

Rassen

Het grootste deel van het rundvlees in de beenhouwerij van Colruyt is Belgisch witblauw. Het is een voordelig ras waarvan we bovendien voldoende vlees kunnen halen om onze beenhouwerijen te vullen. Het vlees is lekker en erg zacht en mals. Andere voordelen: het rund zet voer makkelijk om in lichaamsgewicht en het vlees is een bron van eiwitten. In verhouding met andere rassen heeft ons Belgisch witblauw bovendien een kleine ecologische voetafdruk.

Wist u dat?

  • Al het vlees dat we aankopen, wordt zorgvuldig geselecteerd op basis van onze selectiecriteria. In onze eigen vleesverwerkende centrale wordt het vlees vervolgens ontbeend en versneden.
  • De kwaliteitseisen zijn vastgelegd in ons lastenboek. Daarin zijn onder andere strikte eisen opgenomen over voedselveiligheid, tracering en dierenwelzijn. In iedere stap van het proces (kweker, slachthuis, versnijden ...) zijn er controles.

Rundvlees komt voor 35 % van de producentenorganisaties waarmee we rechtstreeks samenwerken. De landbouwers krijgen hierdoor meer stabiliteit en financiële zekerheid. Zo dragen we bij aan een betere samenleving, stap voor stap.