De laagste prijs, voor elk product, op elk moment.

Beenhouwerij

Varkensvlees

Mals, sappig en 100 % Belgisch

Bij Colruyt doen we er alles aan om varkensvlees van de beste kwaliteit aan te bieden. Zo kiezen we uitsluitend voor vlees van Belgische varkens. De lokale kwekers waarmee we samenwerken hebben veel aandacht voor het welzijn van hun dieren. Want vlees van varkens met minder stress is malser, sappiger en mooier van kleur.

Goede vertrouwensrelatie

  • Colruyt werkt al meer dan 40 jaar samen met zowel grote als kleine varkenskwekerijen. We hebben een goede vertrouwensrelatie opgebouwd met onze vaste leveranciers en kwekers. Zij kennen onze kwaliteitseisen en garanderen ons varkensvlees van uitstekende kwaliteit.
  • Dankzij de keuze voor Belgische kwekerijen kunnen we de kwaliteit beter controleren en de lokale economie ondersteunen. Bovendien is er op die manier minder transport, wat het milieu ten goede komt.

Bij Colruyt doen we er alles aan om varkensvlees van de beste kwaliteit aan te bieden.

Frederik, aankoper varkensvlees

Dierenwelzijn

  • Onze varkens worden meestal op hetzelfde bedrijf gekweekt, gezoogd en vetgemest. Zo kan de varkenshouder de kweek van de dieren op de voet volgen, en is er minder kans op ziektes.
  • Varkens zijn sociale dieren. Contact met andere varkens brengt hen tot rust. Sommige varkens leven in stallen met ontspannende muziek voor drachtige zeugen, speeltjes voor de biggen …
  • Sinds 2010 verkopen we geen vlees meer van gecastreerde biggen, maar verkiezen we vaccinatie als alternatief. Net als bij castreren, legt dit de hormonenproductie stil en komt er dus geen ‘berengeur’ vrij bij het bakken. Bovendien verkleint het de kans op infecties, waardoor antibiotica minder snel nodig zijn.

Lagere prijs gezien?

MELD HET HIER